Tekstiilipäivitys

maanantai 24. lokakuuta 2011

Noniin, nyt seuraa Teaser-postauksen selitys.

Vanha huoneeni on lapsuudenkodissani heti sisääntulon vieressä. Viime viikonloppuna vietettyjen perhejuhlien takia äitini toivoi huoneeseen vähän piristystä.

Muutoksen lähtötilanteessa huoneessa oli sekalainen kokoelma kaapeista löytyneitä tekstiilejä. Yleisvaikutelma oli hieman valju: vaaleansininen seinä, vaaleaa beigeä, valkoista, monia erilaisia kuvioita. Sain siis luvan uusia huoneen tekstiilit. Maalaamiseen tai muuhun suurempaan ei ollut aikaa eikä halua. Siksipä seinän sininen väri ja huonetta hallitsevan vaatekaapin lämmin pyökki olivat rajaavia tekijöitä.


Muutos
Beiget verhot, joissa on pronssisia ja valkoisia ruusuja löytyivät varastosta. Ne on joskus aikoinaan ostettu juuri tähän huoneeseen. Halusin muilla tekstiileillä huoneeseen valoisuutta ja pirteyttä.

Uusi beige päiväpeitto löytyi Kodin ykkösestä. Halusin juuri tumman beigen, koska täysin valkoinen olisi ollut liian jyrkkä kontrasti vaaleansiniseen ja pyökkiin ja vaalea beige liian valju ollakseen kontrasti millekään. Beigen piti kuitenkin olla lämmin, ei missään nimessä harmahtava ja viileä.

Tehosteväriksi valikoitui turkoosi. Ja vitsi miten hyvin se toimii yhteen beigen kanssa! Tyynyt ovat kaikki Askosta, vaaleanturkoosi viltti sama, joka oli sängyllä aiemminkin.

Turkoosit tyynyt olivat nappilöytö! Niissä on turkoosin lisäksi kiiltävää pronssista lankaa. Aivan kuin joku olisi nähnyt verhojen pronssisen värin ja kuullut toiveeni turkoosista tehostevärinä. Valkoisessa pikkutyynyssä on puolestaan beige vivahde.

Matto olikin sitten se hankalin pala. Kovin monessa paikassa ei ollut turkooseja mattoja. Löysin yhden pyöreän mallin Kodin ykkösestä, mutta se oli aivan liian pieni. Oikeita sävyjä olisi löytynyt myös VM Carpetilta ja Iskusta, mutta sitten matto olisi taas maksanut aika paljon. Satojen eurojen panostus vierashuoneen mattoon ei olisi ollut vanhempieni mieleen. Lopulta parin päivän ravaamisen jälkeen sopiva matto löytyi Sotkasta. Diva-matto on kooltaan 180x130. Se on ehdottomasti huoneen eye candy. Turkoosi piristää mielestäni myös seinän vaaleaa väriä.


Omaan silmääni ero on melkoinen. Mitäs tykkäätte? Muutos maksoi kaikkiaan noin 180 euroa.
Pieni tekstiilipäivitys oli hyvää harjoitusta sille, että muutoksessa pitää huomioida joitain pakollisia ja pysyviä juttuja ja löytää niihin sopivat värit.

3 kommenttia:

  1. Ero on kyllä huomattava! Tuo huone näytti ehkä hiukan mummomaiselle ja päivitys toi nuorekkuutta ja väriä huoneeseen! Kaunista!

    VastaaPoista
  2. Minustakin erittain onnistunut muutos!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Elen ja Sara! Muutoksella todellakin hain huoneeseen sitä väriä ja valoisuutta.

    VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION