Valoa taloon

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Inhoan talvea. Syksykään ei herätä minussa suurta riemua, koska tuuli on kylmä, luonto muuttuu luurangoksi ja noh, valmistautuu talveen. Rakastan kuitenkin asuntoon aikaisin hiipivää hämärää. Saan naksauttaa jo aamiaisella valon ihanaan vanhaan jääkuutiolta näyttävään valaisimeen. Mikään ei ole tunnelmallisempaa kuin hämärän huoneen ikkunalaudalla loistava lämmin valo ja kädessä kulhollinen kuumaa ruispuuroa.

Ensi viikolla kuun vaihtuessa annan itselleni myös luvan ripustaa valkoisen paperitähden olohuoneen ikkunaan. Minulle se ei ole jouluvalo vaan tunnelmointia. Ja olen sentään hipelöinyt varastossa olevaa paperitähteä jo syyskuusta! Talouden mieshenkilö yritti viime keväänä houkutella minua ottamaan tähden pois heti tammikuun alussa, mutta minä roikutin sitä ikkunassa pitkälle helmikuuhun - siihen asti, että usko uudesta keväästä taas heräsi.

Mieli tekisi myös uusia valaisimia. Keittiön ikkunalaudalle sopisi esimerkiksi ihana, kaunis ja moderni Normann Copenhagenin Lighthouse-lyhty. Kooltaan se saattaa kyllä olla liian suuri. Jos joku on nähnyt samankaltaisia jossain, voisi hihkaista! Jos joulupukki lukee tätä, niin vinkvink!


Kuva Finnish Design Shop, josta voisin huolia yhtä ja toista. Lottovoitto?

Jossain itsevarmuuden puuskassa tekisi mieli yrittää tehdä itse valaisin! Ohhoh! Se olisi ainakin uniikki (ja tottakai HIENO, sitä nyt ei tarvitse edes miettiä). Isäni on tehnyt taitavasti puusta monenlaisia valaisimia, joten insinöörin vikaa ja tekoapua voisi irrota sieltä suunnalta.

Materiaali olisi ehdottomasti betoni. Silmääni ovat kovasti miellyttäneet esimerkiksi Matti Syrjälän Sektori-valaisin (alla ensimmäisenä) ja Tipicon Betonilamppu (toisessa kuvassa). Taitavat jäädä hintansa takia kauppaan, mutta inspiraation lähteinä ne ovat mahtavia: muotokieleltään moderneja, rouheita ja yksinkertaisia.Kuva lainattu Prototyp Köln.


Kuva lainattu Tipico.

Hauskaa hämyisää sunnuntai-iltaa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Stockmannin valikoimissa (HKI ainakin) oli betonisia kattovalaisimia, hinta ei ollut kovinkaan rouhea, muotokieli samaa kuin Sektori-valaisimessa. Laitan kuvaa spostilla.

    VastaaPoista
  2. Joo laita! Vaikka ehkä enemmän minulla on mielessä valaisin, joka voisi olla sektorin tapaan lattialla. Keittiöön vois kyllä sopia myös betoninen kattovalaisin... ;D

    VastaaPoista
  3. Nuo stockan versio oli laitettu kattoon roikkumaan, mutta en tiedä estääkö design varsinaisesti niitä olemasta lattialla...

    VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION