Vuoden projekti

torstai 13. lokakuuta 2011

Ensimmäiset oikeat asiakkaat ja heidän toiveensa. Kurssilla teemme yhden todellisen asunnon koko sisustussuunnitelman. Minun kohteeni on 70-luvun alussa rakennettu omakotitalo, jota asuu kuusikymppinen pariskunta.

Tilaa on jäänyt yli tarpeiden lasten muutettua kotoa (asuintiloissa pelkästään noin 120 neliötä), ja nyt voisi toteuttaa omia mieltymyksiä. Toiveissa heillä onkin, että suunnitelmassa olisi kirjastohuone, työhuone, vierashuone, ja olohuone voitaisiin pyhittää elokuville ja seurustelulle. Myös kauan kaivattu takka ja iso ruokailupöytä olisivat mieluisat. Huoneita asuintiloissa on yhteensä viisi keittiön lisäksi. Kaikista huoneista on käynti avaraan L-muotoiseen eteiseen.

Muutama kuva lähtötilanteesta.


Keittiö ja yhtä kuvaa alempana oleva WC on remontoitu 90-luvun lopulla. Pinnat ovat vielä hyvässä kunnossa, mutta esimerkiksi WC-tiloihin toivotaan suihkua. Talon suuri saunaosasto on kerrosta alempana, mutta suihku yläkerrassa nopeuttaisi aamutoimia.Asunnon parhaalla paikalla on neliönmuotoinen 6x6 metriä kokoinen olohuone. Tilaan toimitaan valoisuutta ja vaaleutta. Sohvat on ostettu vasta vähän aikaa sitten, joten ne jäävät suunnitelmaan. Ideoita toivotaan myös akustiikkaan ja verhoihin.


WC on toimiva, mutta nyt siis lisätään sinne suihku. Ennen 90-luvun remonttia kylpyhuoneessa oli kylpyamme, mutta sellaista ei missään nimessä haluta takaisin. Tilava suihku ja valoisuutta.


Yksi lasten entisistä makuuhuoneista. Olisiko tämä tuleva vierashuone?


Eteiseen toivotaan säilytystilaa vaatteille ja kaappitilaa muille tavaroille. Valoa ja vaaleutta, lämpöä unohtamatta.

Asukkaat puhuvat suunnitelmasta "vaalennusoperaationa" ja asunnon modernisointina. Sitä on myös luvassa.

Kaikkia muutoksia ei lähdetä toteuttamaan heti, vaan suunnitelman tarkoituksena on kaivaa esiin asunnon mahdollisuudet. Olen projektista todella innoissani ja olen tutkinut pohjapiirrosta melkeinpä joka ilta. Erilaisia mahdollisuuksia ainakin on mukavasti, koska tilaakin on paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION