Tavarasta

tiistai 17. tammikuuta 2012

Olen piirrellyt kurssiprojektin keittiösuunnitelmaa ja tavarani ovat vallanneet melkeinpä kokonaan minun ja avomieheni yhteisen työpöydän. Jotenkin tätä näkymää katsellessa tuli mieleen tavaran paljous. Tältä näyttää työpöytä silloin, kun jotain on kesken.


Blogiin ottamiini kuviin siivoilen suurimmat paperipinot pois näkyvistä. Katse kiinnittyy tällöin oikeisiin asioihin, ja selkeä näkymä näyttää parhaimmalta omaan silmääni. Aivan kuten siivoamisen jälkeen näkee parhaiten kodin potentiaalin: toimivat jutut ja muutostarpeet.

Olen usein kuullut kritiikkiä sisustuslehtien "täydellisiä" koteja kohtaan. Ne eivät näytä siltä, että sisustuksissa eletään arkea. Mutta miettikääpä, jos pyykit, paperit, tiskit, lelut ja täysi naulakko olisivat kuvissa. Emme näkisi sisustuksellisia ideoita niiden takana, koska huomio kiinnittyisi arjen jälkien tutkimiseen. Kiva tapetti tai maalausidea jäisi bongaamatta. Koska ideoidenhan takia kodit ovat lehdissä - eivät (vain) tirkistelyä varten.

Sisustuslehdissä tarjotaan katsojalle tarinoita, erilaisia tunnelmia, inspiraatiota ja vinkkejä. Ymmärrän ne tavallaan pohjaksi, jonka päälle katsoja voi lisätä omat juttunsa. Minä ainakin lisäilen kuviin mielessäni tavaroita. "Tuohon kertyisi meillä pino lehtiä, nuo sohvatyynyt olisivat liikaa, tuo hylly keräisi vain tavaroita pölyttymään..."

Arki on tarina, jonka jokainen tietää. Sisustusideat ovat usein yksilöllisiä ja hurmaavia. 

2 kommenttia:

 1. Ihana tietää, että noin siistissä ja kauniissa kodissa asuva nuori nainen onnistuu saamaan epäjärjestystäkin ympärilleen. :) Se antaa meille sotkuisessa kodissa asuville vähän vanhemmille naisille lohdullisuutta!
  Odotan innolla kouluprojektisi jatkoa!
  Voimia koulutyöhön ja arjen aherrukseen.

  -lissu

  VastaaPoista
 2. lissu: Kyllä epäjärjestys onnistuu minultakin. Meillä siisteys = paljon ovellisia säilytyspaikkoja. Vaikka myönnän olevani myös pienoinen siisteysfriikki. Siivoilin pari päivää sitten vaatehuoneen järjestykseen ja silmäilin suoria vaatepinoja monta kertaa päivän aikana. :D

  VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION