Liitutauluseinä keittiöön

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kerroin tuossa taannoin ostaneeni liitutaulumaalia projektia varten. Suuri salaisuus paljastuu nyt, sillä ajattelin maalata keittiössämme pienen seinäpätkän liitutauluksi. Siihen saisi kerätyksi puutelistaa ja kirjattua ylös menoja ja niin edelleen.

Suurin syy kai kuitenkin on, että haluan kokeilla, miltä musta kontrastiseinä näyttäisi harmaavalkoisessa keittiössä.

Keräilin muutaman näyttävän esimerkin liitutauluseinän käytöstä. Oma projektini on vähän vaatimattomampi, sillä seinäpätkän leveys on vain 43 senttiä. Muistitauluksi pikkuinen pätkä sopii kuitenkiin hyvin.

Onko teillä liitutauluseinää kotona? Jotenkin tuntuu siltä, etten ole ainoa, jonka mielessä mattamusta seinä pyörii. :)


...
I'm planning to paint one tiny wall in the kitchen with chalkboard paint. Here are some inspirational pictures with quite creative use of chalboards. Do you like chalkboards at home?

7 kommenttia:

 1. Moikka,

  Hyppäsin lukijaksesi, kun löysin viikonloppuna ihanan blogisi. ;)

  Ja juu, minä repäisin kunnolla ja maalasin puolentoista metrin seinämme keittiöstä liitutaulumaalilla! Paras teko pitkiin aikoihin. Se on niin kätevä.

  Käy kurkkaamassa:

  http://imageblackandwhite.blogspot.com/2011/11/keittio-kodin-sydan.html


  Terkuin:

  IMAGE :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja oikein paljon tervetuloa Sisätiloihin! Juu, tämä innostaa minua vaan lisää. Näyttää kivalta! Toivottavasti ehdin pian maalaushommiin. :)

   Poista
 2. Meiltäkin se on löytynyt jo pari vuotta. Kannattaa joko hankkia sellaisia liitutusseja, jotka pysyvät kunnes kostealla pyyhitään, tai varautua perusliitupölyyn vaatteissa, lattialla jne. Ohi kulkiessa ja seinää "työstäessä" liitua irtoaa ja jää kiireessä paidanhihoihin ja hameenhelmoihin koristeeksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti hetki oikein miettiä, että missä se teillä on. Mutta tuo liitutussi kuulostaa kyllä oikein miun käteen sopivalta. Täytyypä etsiä sellainen käsiini. Kiitos vinkistä sis.

   Poista
  2. no tsekkaat sitten viikonloppuna... Me ei olla siihen vaan hirveesti piirrelty, mutta löytyyhän sitä liitutaulua itse asiassa myös olohuoneen ja keittiön erottavasta puoliseinästä koko seinän verran, sen jääkaappikaapiston sivun lisäksi... Joku voisi sanoa, että tuo musta seinä toimii kontrastiseinänä valkoista keittiötä ja betonitasoa vasten. Ainakin on helppo hoitaa, kun voi huoletta pyyhkiä kostealla...

   Tusseja saa ainakin joistain askartelukaupoista, itte ostettiin muinoin monen värin setti, jolla tosin lähinnä piirrelty peileihin (vaativat hiukka harjottelua kun pystysuoraan kirjottelee, ettei tussiliru valu).

   Poista
 3. Meillä on magneettimaalilla maalattu seinä keittiön "tyhjällä" seinällä ja siihen on mukava napsaista kiinni kauppalista tai valokuva tai vastaava. Liitutauluakin harkitsin, mutta juuri tuo liitupöly vähän mietitytti. Varsinkin keittiössä. Nuo tussit kuitenkin kuulostavat tosi hyviltä ratkaisulta tähän pulmaan. Toivottavasti oma liitutaulusi onnistuu hyvin ja toivottavasti me näemme kuvia sitten valmiista seinänpätkästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin magneettitaulua ja jopa magneettitaulun ja liitutaulun yhdistämistä, mutta päätin nyt kokeilla ensin vain tätä liitutauluversiota. Kuvia laitan heti kun maali on kuivunut. Ensin pitäisi vain ehtiä maalaamaan. :)

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION