Panelointi tapetilla

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Puupaneloinnin ja tapetin yhdistelmää näkee varsin paljon muun muassa puutaloissa. Tältähän se suurin piirtein näyttää.


Mutta miksei voisi käyttää tapettia puupaneloinnin tapaan seinän alaosassa? Tällöin tapettia ja seinäpintaa erottamaan laitettaisiin koristeliste.

Seinän yläosa jäisi tasaiseksi ja yksiväriseksi, jolloin esimerkiksi taulut ja muut ripustukset nousisivat seinästä paremmin esille. Samasta syystä tämä tapetointityyli toimisi mielestäni hyvin eteisessä, jolloin kirjavaan tapettiin häviäisivät lattialla olevat sekalaiset tavarat (esim. kengät) ja yleisilme pysyisi siistinä. Mutta käyttäisin tätä kyllä myös modernina versiona tuosta puupaneloinnista niissä puutalojen tuvissa ja makuuhuoneissa.


Kuvat tehty piirustusohjelmalla. Tapettimallina Sandersonin Dandelion Clocks.
...
I got thinking about wallpaper and how to use it. It's pretty traditional to use wallpaper with wood paneling, but why not use wallpaper as "a panel" in the lower part of the wall and leave the top half as a painted surface? Looks fresh and modern to me. I would use this for example in the hall. Colourfull wallpaper would visually hide all the shoes and little stuff and keep the look tidy.

2 kommenttia:

  1. Aika hyvä pointti tossa! En oo koskaan ajatellu asiaa, kun kotona puupaneloinnissa, joka on siis alapuolella on se väri ja tapetti on yläpuolella lasikuitutapettia, joka on valkoinen.
    Ehkä joskus sitten omaan kotiin jotain tällaista! ;)

    VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION