Pompulamatto lainassa

torstai 20. syyskuuta 2012

Kerrankin avasin suuni oikeassa paikassa. Puhuin siskolleni, että haluaisin valkoisen maton olohuoneeseen ilmettä raikastamaan ja valoa tuomaan. Ja mitä sattui siskon varastosta löytymään - valkoinen villamatto!

Ruinasin jo parissa postauksessa vilahtaneen villamaton lainaan pienten varoitusten saattelemana. Matosta irtoaa kuulemma paljon valkoista villahöytyvää, minkä takia se on aikanaan joutunut varastoon.

Isoista villapompuloista tehty matto todellakin raikasti olohuoneen! Ja koska pompulat ovat varmaan pari senttiä paksuja, matto on unelman pehmeä jalan alla. Jos matto alkaa nukata, pitää varmaan asennoitua siihen kuin lemmikkieläimiin, eli imuri käyntiin vaan useammin.

Vertailun vuoksi laitan tähän vielä ennen ja jälkeen -kuvat, jotta näette, mitä tarkoitan valon lisääntymisellä.

Ennen:


Jälkeen:
...
I borrowed a big white wool carpet from my sister. It lightens up our living room, doesn't it? 

8 kommenttia:

 1. Kiva pikku muutos!
  Monista matoista, etenkin villaisista, irtoaa nöyhtää / pölyä reippaasti ensimmäisen vuoden ajan. Eli ei muuta kuin imuri heilumaan reippaasti, kyllä se irtoaminen ajan kanssa vähenee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muutos on kovasti mieleeni! Siskollakin matto ehti olla lattialla useamman vuoden, joten en tiedä, onko tämä matto sitten erityisen sitkeä nukkaaja. Kyllä meilläkin valkoisia haituvia parketilla näkyy, mutta en kutsuisi tätä vielä kovin haittaavaksi nukkaamiseksi.

   Poista
 2. Ihana! Mä olen haaveillut kotiini isoa ja muhkeaa nukkamattoa, mutta viimeisten viikkojen aikana olen yhä useammin miettinyt, että mitäpä jos kokeilisikin villamattoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on! Jos sisko jossain vaiheessa haluaakin maton takaisin, on ihan pakko sitten hankkia jostain valkoinen matto tilalle. Nukkamatot ovat olleet minunkin suosikkejani kauan! Hyvä vaihtoehto sekin olisi, jos ei olisi villamattoa ojennettu. :)

   Poista
 3. Suuri muutos tuli maton vaihdolla! Minäkin ostin jokin aika sitten villamaton meidän olohuoneeseen ja kyllä se nöyhtääminen on jo jonkin verran vähentynyt. Tuo matto on kyllä upea, ehdottomasti esillä pitämisen arvoinen, vaikka sitten vähän useammin sitä imuria joutuisikin heiluttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä olen! Tähän aikaan vuodesta ei valoisuuden arvoa voi kiistää... niin ja tästähän ne vaan illat pimenee. :)

   Poista
 4. Ihanan raikasta. Ja mikä hassuinta - myös pöydän väri muuttui mattoa vaihtamalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuohon olisikaan enää vihreä pöytä sopinut! :D

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION