Näkymättömiä esineitä vai sokea mies?

keskiviikko 24. lokakuuta 2012


Tällä kertaa luvassa on hieman erilainen postaus. Pyysin nimittäin avomiestäni kirjoittamaan minulle tekstin, joka kertoisi hänen näkökulmansa sisustamiseen. Myös kuvat ovat miehen ottamia. Eipä tarvitse enää miettiä, mitä miehen mielessä liikkuu sisustamisen suhteen.


Silityslauta seisoo olohuoneen nurkassa kolmatta viikkoa. Hesarin Kuukausiliite näyttää arkistoituneen sohvapöydän alle. Puolipitoisia vaatteita on kasautunut makuuhuoneen lattialle.
Kyllä täällä kotona ehkä hieman huomaa, että Aino on ollut jonkin aikaa poissa.

En ole epäsiisti tai välinpitämätön mies, mutta silmäni ovat nopeat tottumaan. Silityslauta on jämähtänyt nurkkaan, koska en enää huomaa sen olevan siellä.
Myös lattialla lojuvat lehdet ja vaatteet ovat muuttuneet melkein näkymättömiksi. Niistä on tullut osa normaalia visuaalista järjestystä.

Tiskit haisevat, ne pitää pestä. Roskat mätänevät, ne täytyy viedä. Likaisia vaatteita mulkoiltaisiin töissä, ne on pyykättävä. Pöly ja lika käyvät terveydelle, välillä kannattaa imuroida ja puunata.
Mutta silityslauta on hiljaa nurkassa, lehti ääneti pöydän alla ja puolipitoiset vaatteet siististi lattialla. Ne eivät vaadi huomiota, joten ne eivät sitä saa. Näin toimii miehen mieli.


Valikoivasta katseestani huolimatta minulle ei ole samantekevää, miltä kodissamme näyttää. Kammoksun muun muassa pölyä kerääviä koriste-esineitä ja liian kiiltäviä pintoja.
En halua, että täällä näyttää Ikean kuvastolta tai sisustuslehden aukeamalta. Onneksi Aino ajattelee samoin.


Ymmärrän hyvin, etten aina osaa arvostaa Ainon sisustusintoa ja uusia ratkaisuja niin paljon kuin pitäisi. Aivan yhtä hyvin ymmärrän, että Aino sisustaa täällä meitä molempia varten. Jotta meillä olisi kaunis ja lämmin yhteinen koti.
Siksi taitan silityslaudan komeroon, nostan Kuukausiliitteen lehtitelineeseen ja viikkaan vaatteet lattialta kaappiin. Laitan Kastehelmi-lyhtyihin tulet ja katson kotiamme. Hyvää työtä, Aino.


Jos joku ihmettelee, olen ollut siis toisella paikkakunnalla muutaman viikon töissä ja siksi mies on hallinnoinut kotia ihan itse. :)
Ja jotta tämä miesnäkökulma ei jäisi tähän, haluaisin lukea pohdintoja myös muilta kaksilahkeisilta. Niinpä haastan seuraavien blogien kaunotarten puolisot vierailemaan naistensa tontilla: IMAGE Black and white, Pihkala, No home without you. Toteutustapa on minun puolestani täysin vapaa.

Miehet ovat mukana enemmän tai vähemmän taustalla tässä bloggailussa, joten kerrankin heidät voisi päästää ääneen. Toivottavasti pääsen pian lukemaan lisää miehisiä mielipiteitä aiheesta sisustus. Olkaapa hyvät!

9 kommenttia:

 1. AIVAN IHANA POSTAUS. <3 <3 <3
  Mulla menee ihan kylmät väreet ja
  kyyneleet valuu. :)
  Me todella tartumme tähän, kiitos Aino. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, ja ole hyvä haasteesta ihana! Odotan innolla mitä teiltä on tulossa.

   Poista
 2. Ihana postaus ja superhyvä idea! Go Aino! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Auri! Vähän jotain erilaista tällä kertaa. :)

   Poista
 3. Ihana juttu. Tästä sain päivän parhaat naurut ja hymyannoksen - se on totta, kyllä ne miehet vaan taustalla häärivät. Aika monta valaisinta olisi jäänyt minulta laittamatta ilman puolison apua ja toki tyylin puolella puolisoni on tärkein mielipidevaikuttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, kiitos! Sama homma meillä, vaikka välillä miulle tulee sellaisia uhmapuuskia, että kyllä miekin nyt tän porakoneen kanssa pärjään. :D

   Poista
 4. Olipa kiva postaus ja haaste! Katsotaan saanko mr. Pihkalan innostumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti saat herran tarttumaan haasteeseen! Odottelen jo innolla.

   Poista
 5. Olipa kiva postaus ja haaste! Katsotaan saanko mr. Pihkalan innostumaan ;)

  VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION