Unelmakodin aakkoset

keskiviikko 19. joulukuuta 2012


Sain pieni ikuisuus sitten Siskoliinalta ja Onnenpyörä-blogin Rouva M:ltä Unelmakodin aakkoset -haasteen. Tässä nyt vihdoin omat aakkoseni. Kiitos mukavasta haasteesta!

Tulipahan vähän mietittyä, millainen unelmien koti olisikaan. Ja toivottavasti edes kohta tai pari toteutuvat edes joskus... Lottovoitto, nyt saat tulla meille!A niin kuin avaruus ja avoin tila. Olisi ihanaa, että keittiö, ruokailutila ja olohuone olisivat yhtä suurta tilaa tai vaikkapa peräkkäiset huoneet, joihin pääsisi kulkemaan leveistä pariovista.
B niin kuin buduaari. Makuuhuone olisi vain ja ainoastaan nukkumista varten. Tekisin makuuhuoneesta tunnelmallisen ja rauhoittavan tilan runsailla tekstiileillä, murretuilla sävyillä ja valaisimilla.

C niin kuin compact. Unelmakoti olisi sen verran hallittavan kokoinen, että sen jaksaisi omin voimin pitää puhtaana. Ei kartanoa minulle!
D niin kuin design. Unelmakodissani olisi muutamia harkittuja ja pitkäikäisiä designklassikoita.
E niin kuin erkkeri. Rakastan erkkeritiloja, joihin saa vaikkapa rennon ruokaryhmän tai lukupaikan lähelle ikkunaa ja luonnonvaloa. Samalla erkkeri tuo intiimiä tunnelmaa ollessaan hieman ulkona muusta huonetilasta.
F niin kuin flowers. Kotona saisi aina olla tuoreita kukkia maljakossa. Neilikat ja pionit ovat suosikkejani monien muiden ohella.
G niin kuin garden. Unelmakodin puutarhani mahtuisi parvekkeelle tai vaikkapa kerrostalon katolle.

H niin kuin harmaa, jota löytyisi varmasti ainakin pintamateriaalien väreissä jostakin huoneesta.
I niin kuin ikkunat. Mieluiten lattiasta kattoon, ja asunnon sijainnista riippuen myös kylpyhuoneessa.
J niin kuin järjestys. Unelmakodissa tavaroilla olisi paikkansa, mieluiten ovien takana.
K niin kuin keittiö, joka on yksi tärkeimmistä kodin tiloista. Unelmieni keittiö olisi selkeälinjainen ja moderni olohuoneen jatke. Tilat voisi erottaa suuren suuri saareke, johon nojailla täyden shampanjalasillisen kanssa miehen laittaessa ruokaa (huomaatteko, unelmia!)


L niin kuin lomakoti tai kakkoskoti. Pieni mökki veden äärellä ajomatkan päässä olisi ihana.
M niin kuin musta. Aksenttiväri, joka tuo syvyyttä ja ryhdikkyyttä - ei synkkyyttä. Nykyisinkin pieneen keittiöön maalattu liitutauluseinä on yksi suosikkipinnoistani kotona. Mustassa on vain sitä jotain!
N niin kuin näköala. Mieluiten näkisin niin vellovia vesiä kuin kaupungin sykettäkin. En osaisi asua keskellä metsää ainakaan näin pimeään aikaan.
O niin kuin olohuone, jonne pitäisi mahtua niin kirjahylly kuin lekottelusohva vähintään kahdelle. Unelmieni olohuone on valoisa tila, jossa olisi yksi seinä punaista tiiltä. Seinille nostaisin suosikkivalokuviani ja tilaan kutsuisin usein ystäviä istumaan iltaa. Tila jatkuisi lasiovesta parvekkeelle tai suurelle terassille.


P niin kuin parveke, joka meiltä nykyisin puuttuu. Unelmoin parvekkeesta, jonne mahtuisi löhösohva ja pieni pöytä. Pimeään aikaan kiinnittäisin parvekkeen kattoon koristeellisia turkkilaisia lyhtyjä. Voisi parvekkeita olla kaksikin, yksi makuuhuoneen ja yksi olohuoneen yhteydessä.
Q
R niin kuin ranskalainen parveke. Ottaisin makuuhuoneeseen mieluusti ranskalaisen parvekkeen. Suuresta avautuvasta ikkunasta tulvisi sisään valoa ja takorautainen kaide veisi ajatukset Pariisiin.


S niin kuin sauna. Musta viimeistä piirtoa myöten, jonka hämyisessä tunnelmassa voisi haaveilla lisää ja rentoutua lempeissä löylyissä.
T niin kuin takka. Sellainen löytyisi useammasta unelmakotini huoneesta. Takka luo tunnelmaa ja sen päälle saisi tärkeitä esineitä esille.
U niin kuin uusi, jota piristäisi vanhat ja rakkaat huonekalut ja muut tavarat.
V niin kuin valo. Suuri huonekorkeus, isot ikkunat, läpitalon asunto. Avainsanoja valoisuuteen, jota rakastan.

W niin kuin walk-in-closet. Kyllä minäkin haaveilen isosta vaatehuoneesta, jossa vaatteet, kengät, laukut ja korut olisivat kauniisti esillä. Toki tilassa olisi myös kokovartalopeili, meikkipöytä ja pieni divaani laittautumishetkiä varten.
X
Y niin kuin yläkerta. En laittaisi hanttiin kaksikerroksista kotia tai vaikkapa loft-asuntoa.
Z-Ö

Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Scandinavian Deko

2 kommenttia:

  1. Hauska idea tehdä unelmakodin aakkoset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan itsekin miettimään! Haaste on kulkenut kesän ja syksyn aikana vaan niin monessa blogissa, etten enää laittanut sitä eteenpäin. Tartu toki!

      Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION