DIY: Tuolien verhoilu

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ruokapöydän tuolien uusi ilme on valmis, ja tykkään tuoleista ihan kamalasti! Tuntuu, että kankaanvaihdon myötä tuolit raikastuivat ja nuorentuivat. Kankaan moderni ilme ja tuolien vanhanaikainen muotoilu sopivat mielestäni oikein hyvin yhteen. Vai mitä sanotte?

Tällaisten "istuinkansien" verhoilu oli yksinkertaista ja nopeaa puuhaa. Kuusi tuolia valmistuivat parin tunnin aikana ja mielestäni sain kankaan taipumaan tuolien kansiin kauniisti ja siististi. Olisi pitänyt tehdä tämä homma jo paljon aikaisemmin.

Työvaiheet lyhyesti: 1. Vanha tuoli. 2. Kannen paikallaan pitävät ruuvit irrotettu. 3. Vanha nidottu kangas revitään irti. 4. Alta paljastunut vanha villakangas, joka sai jäädä uudenkin kankaan alle pehmusteeksi. 5. Ensin nidotaan uusi kangas vinoihin pitkiin sivuihin kiinni. 6. Viimeiseksi vedetään lyhyiden sivujen kankaat päälle. Taitellaan ylimääräinen kangas kulmissa siististi piiloon. 7. Nidotaan nurkat tiukasti kiinni. 8. Valmis tuolinkansi väärinpäin. 9. Ruuvataan kansi takaisin kiinni tuoliin. 10. Kangastaitteet jäävät siististi jälleen alapuolelle. 11. Valmis tuoli. HELPPOA!

...
I finished the new dining chair covers. It was a fast and easy job and I'm very satisfied how the chair came to look - so modern, light and neat!

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti, täälläkin tykätään. Mutta oli se kyllä etsimisen takana. :)

   Poista
 2. Kylläpä sopii upeasti nykyaikainen kuosi menneen ajan tuoleihin. Hieno lopputulos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Tykkään hurjasti nyt tuoleista minäkin (ja mieskin kuulemma tykkää).

   Poista
 3. Napakasti taisit saada uudetkin kankaat kiinni. Toivottavasti kestävät takamuksia pitkään! Jäikö paikkapaloja ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika simppeli homma, mutta kyllä ne on siististi ja kestävästi nyt kiinni. Istutuille päiville on onneksi helppo laskea hinta, eiköhän se vähän motivoi. :P Hukkapaloja ei jääny kankaan pituudesta lainkaan, mutta leveydestä sellaiset pienet siisnat, joista ehkä taiteilen servettirenkaat/servettinauhat, tai jotain. :)

   Poista
 4. Ihanan freesi muutos :) Millainen "pyssy" sulla on käytössä, että saat noi niitattua?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Riikka! Niittipyssy on Clas Ohlsonilta, maksoi kympin verran. Vähän heppoiselta se tuntui, mutta jälki oli mitä parhainta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis, että ennen käyttämistä tuntui hepposelta! :D

   Poista
 6. ihanat! Tuo kangas kruunaa kaiken.:)

  VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION