Tuolien tyyli antiikista tähän päivään

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Otin itselleni projektiksi vaihtaa ruokapöydän tuoliemme istuinten päälliskankaan. Nykyiset ovat hieman antiikkiset ilmeeltään eivätkä aivan sovi sisustuksen muuhun tyyliin.

Halusin graafisen ja selkeän kankaan, mutta sen löytäminen ei ollut ihan helppo juttu. Ensin mieleeni tuli Marimekko, mutta heillä verhoilukankaiden valikoima on melko rajallinen. Kolusin läpi myös Eurokankaan tuloksetta.

Finlaysonilta löytyi pari kivaa ehdokasta, mutta heiltä kerrottiin, ettei paksuja puuvillakankaita ole suunniteltu verhoilukäyttöön eikä Martindale-lukukaan ollut tiedossa. Niinpä kulutuksenkestolle ei annettu takuita, enkä sitten uskaltanut kangasta ostaan. Jos jollakulla on kokemusta Finlaysonin kankaista verhoilukäytössä, olisi kiva kuulla, miten kangas on kestänyt.

Lopulta vaihtoehtoja löytyi parhaiten Designers Guildilta. Olin ajatellut tästä(kin) vähän edullisempaa projektia, mutta ehkä sadan euron istuinpäälliskankaista on sitten sadan vuoden ilo! Toppuuttelin kylläkin sisustusliikkeen myyjää, joka nosteli näytille kankaita yli 70 euron metrihinnalla. Tämä kangas kun oli sieltä edullisesta päästä - hintaan 59 euroa/metri.

Arvaatteko, minkä kuvan kankaista laitoin tilaukseen? Vinkkinä sanottakoon, että siinä on oranssia! Jep, Castellar-kangas Fuchsian värissä tulee meille. Tuollaista graafisuutta lähdin alun perin etsimään - mustavalkoista pienellä tehosteväripilkuilla. Kuvassa näkyy juuri noin 50x50 kokoinen pala, joka päälliseen menee.

Ennen kuin pääsen projektiin käsiksi, pitää odotella noin puolitoista viikkoa kankaan toimitusta. Niittipistooli odottaa täällä jo malttamattomana!

...
Here are my fabric choices for the new dining chair seating covers. Can you guess what I chose? Here's a hint - orange. Yep, it's Designers Guild's Castellar in Fuchsia. Can't wait to get to work. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION