Pinnalle vai piiloon sisustuksessa

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sain Bon Bon -blogin Heidiltä In&Out-haasteen, jossa minun tulee pohtia tämän vuoden trendejä sisustuksessa.


In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös yllä oleva haaste-kuva on käytössäsi.

Saatuasi haasteen, kerro vastauksessasi keneltä haasteen sait ja valitse viisi bloggaajaa, kenelle lähetät haasteen eteenpäin. Muista myös käydä kertomassa haastamillesi bloggaajille haasteesta! :)


Tämä haaste on kivasti pyörinyt lukemissani blogeissa, ja hyviä pointteja ovat blogikollegat jo nostaneetkin. Voi olla, että olen samoilla linjoilla monen muun kanssa, mutta näitä asioita minä pidän ajankohtaisena.

In
- Kuosien yhdistely. Tänä vuonna tullaan näkemään kuosien rohkeaa käyttöä ja erityisesti niiden yhdistelyä. Tämä tuo sisustukseen kerroksisuutta ja mielenkiintoa. Hyvä muistaa, että erilaisten kuosien yhdistelyä rauhoittaa yksi yhteinen värimaailma.

Kuva lainattu luvalla / Picture borrowed by permission of: Hillary Thomas Interiors

- Ilmavuus ja keveys kalusteissa. Hieman korkeammille jaloille nostetut kalusteet luovat illuusion keveydestä, koska katse pääsee liikkumaan lattiapinnassa vapaasti. Samoin sokkelittomuus niin keittiöissä ja kodinhoitohuoneissa nostaa päätään. Esineiden nostaminen jaloille sopii mainiosti tuomaan tilantunnetta pieniin asuntoihin!

Kuva lainattu luvalla / Picture borrowed by permission of: Scandinavian Deko

- Industrial. Tästä tyylistä ei ole nähty vielä kaikkea. Tehdastyylistä otetaan tänä vuonna inspiraatiota yksinkertaisiin rautaelementteihin, kuten oviin ja väliseiniin. Aina ei tarvitse tehdä umpinaista levytettyä seinää. Teräskehyksillä varustettu ikkunaseinä antaa valon kulkea vapaasti ja on itsessään upea sisustuselementti.

Kuva lainattu / Picture embeded from: Houzz

- Värit esiin. Yksivärisyys on nyt nähty. On värien aika. Ne pirskahtelevat esiin laajassa skaalassa seinäpinnoissa, tekstiileissä, sisustusesineissä. Yksi väri per tila ei ole tarpeeksi.

Kuva lainattu luvalla / Picture borrowed by permission of: Scandinavian Deko

Out
- Yksivärisyys. Oli kyse sitten valkoisesta, beigestä, harmaasta tai mistä tahansa. Nyt halutaan kontrasteja ja kerroksia.
- Överikiilto. Korkeakiiltoiset keittiökaapit vaihtuvat samettiseen mattaan. Kimalle ja bling bling vaikkapa mosaiikkilaatoissa vaihtuu luonnonkiveen ja kiillon sijaan sävyvaihteluihin.

Always
- Luonnonmateriaalit. Pinnalle nousee millon mikäkin puun väri tai tietty kivi, mutta jos valitsee suomalaisen luonnonmateriaalin, ei voi mennä pahasti vikaan (kunhan ei kuorruta kaikkia seiniä yhdellä ja samalla puupaneelilla - muualla kuin saunassa).


Sen verran monella tämä haaste on jo käynyt, etten enää jaa tätä eteenpäin kenellekään tietylle. Nappaa kiinni, jos mielessäsi on kivoja juttuja tälle vuodelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION