21. maaliskuuta 2013

Herkkupala herkulle

2 comments
Hempeä kattaus hempeään tilaisuuteen. Avomiehelläni oli tällä viikolla syntymäpäivä, ja intohimoisena sokerileipurina tein hänelle syntymäpäiväkakun.

Satumetsä-lautasella on browniepohjainen suklaajuustokakku aprikoositäytteellä. Hahah, ei niin monimutkainen juttu kuin miltä kuulostaa, mutta maun suhteen ylitin kyllä itseni. Tämä on älyttömän hyvää ja sopisi hyvin lähestyvän pääsiäisenkin herkkupöytään.

Pellavalautasliina on jälleen kattauksessa mukana, ja herkkukahvia on tarjolla Arabia 24h -sarjan cappuccino-kupissa. Kauniin valon tarjoaa kevätaurinko! Harmi, että cappuccinon päälle tehty sydän ehti jo hieman kärsiä maitovaahdosta ennen kuvausta.





Tässä vielä resepti kakkuun, jos yhdistelmä sai veden kielelle. Tapanani on idean saatuani etsiä sopivia reseptejä googlesta. Tälläkin kertaa browniepohja löytyi melkein valmiina ja samoin suklaamousse. Omaksi ansiokseni voin laskea oivalluksen lisätä näiden kahden väliin aprikoosimarmeladia.

Browniepohja on Kinuskikissan reseptistä, johon lisäsin brownieen kuuluvaa rouhetta (pähkinää, suklaata, kuivattuja hedelmiä):
125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

kourallinen haluamisia murusia esimerkiksi pähkinää, suklaata, kuivattuja hedelmiä.

1. Sulata voi ja nosta pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää sokerit ja suola.
3. Sekoita kananmunat yksitellen suklaaseoksen joukkoon.
4. Lisää vehnäjauhot ja pähkinä- ja suklaamuruset.
5. Kaada noin 25 cm halkaisijan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on viritetty leivinpaperi.
6. Paista pohjaa noin 15 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.

Anna pohjan jäähtyä ja levitä sitten sen päälle aprikoosimarmeladia reilu kerros.

Valmista suklaamousse. Tein omani Johanna V:n reseptin mukaan:

4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
100 g maustettua suklaata, käytin Fazerin toffeesuklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
3. Sulata suklaat vesihauteessa.
4. Sekoita ne tuorejuuston ja kermavaahdon joukkoon.
5. Lisää kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri.
6. Purista liivatteet liiasta vedestä ja sulata ne pieneen määrään kuumaa nestettä (vesi käy mainiosti) ja sekoita suklaaseoksen joukkoon.
7. Kaada täyte browniepohjan päälle.
8. Anna kakun tekeytyä vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Nauti isoina paloina!

Edit: Melkein unohtui liivatteen lisääminen mousseen, lisätty klo 12.25.

...
A birthday cake for my sweetheart. I made the table setting with linen napkin, Arabia's Satumetsä plate and Arabia 24h cappuccino cup.
Sorry that the cakes recipe is only in finnish. I can tell you though that the brownie-chocolate-apricot-cheesecake was to die for! :D

Jätä kommenttisi!

  1. Kiitos reseptistä, namilta näyttää ja ehdottomasti menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Laajan empiirisen tutkimuksen jälkeen voin edelleen suositella lämpimästi. :D

      Poista

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.