Lampaan hoitopäivä

lauantai 21. helmikuuta 2015

Syksyllä ostamani lampaantalja on hiljalleen nuhjaantunut käytössä. Tänään oli siis edessä lampaan takkujen selvittäminen. Tällaistakin se sisustaminen siis teettää!

Välineeksi otin tavallisen harvapiikkisen kamman (jota en enää omiin hiuksiini käytä). Taljaa on turha yrittää oikoa aivan pohjakarvoja myöten - en usko, että niin on tarkoituskaan. Kamman piikit silottivat kuitenkin päällimmäisest takut oikein hyvin. Taljasta tuli pienen operaation jälkeen kuin uusi. Pinta on taas kiiltävä ja pehmeä!

Valkoinen talja on näyttänyt niin raikkaalta sohvalla, että mietin hieman uusien, valkoisten päällisten ompelemista noille istuintyynyille. Kun niihin tekisi vetoketjut, päälliset olisi helppo pestä aina tarvittaessa.
 ...
It was time to comb the sheep's fur. :) It looks like new again.

6 kommenttia:

 1. Entäs tuon kamman "ennen" kuva, kun selvästi tuo kuva, jonka olet kammasta ottanut, on lampaan harjaamisen jälkeen...
  Kovin on pehmeän näköinen nyt Maijan lammas :) Raaskiiko tuollaista talviunille laittaakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä sillä oli aluksi kaikki piikit tallella. Eivät nämä hotellien ilmaiskammat ole niitä kaikkein kestävimpiä lampaan harjauksessa. Saa nähdä, milloin keväthuuma syrjäyttää talviset sisustusjutut.

   Poista
 2. Lampaantalja on yksi lemppari juttu sisustaessa, niitä löytyykin useampia kappaleita kotoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä on ensimmäinen ja ainukainen. Ihana se kyllä on, joten voi olla, että ensi talvena se saa seurakseen toisen taljan. :)

   Poista
 3. Mun taljat ovat kellastuneet hirmuisesti. :( Uskaltaisikohan niitä pestä koneessa... :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua! :D Ehkä kokeilisin jotain vähän miedompaa käsittelyä... mäntysuopa? :D

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION