Outoja kulmia

torstai 26. helmikuuta 2015

Nelikulmaiset huoneet voivat olla parhaimmillaan puhdaslinjaisuudessaan harmonisia, rauhoittavia ja käteviä. Monikulmaiset tilat ovat puolestaan mielenkiintoisia ja mielikuvitusta kiihottavia. Ai miksikö?

Minä olen ihastunut oudon muotoisiin tiloihin. Niissä on paljon mahdollisuuksia. Hassu syvennys voi olla loistava lisätilantuoja tai ainakin se voi synnyttää mielikuvan lisätilasta. Jos syvennykseen laittaa säilytyskalusteen, tuntuu, ettei se viekään yhtään tilaa huonealasta. Tai sitten hassu kulmaus tai seinäpätkä voi olla juuri se kivoin tapa luoda erilaisia tiloja yhteen huoneeseen.

Toisena muodoiltaan epätavalliset tilat antavat usein mahdollisuuden todella leikkiä väreillä ja niiden eri sävyillä tai vaikkapa erilaisilla pintamateriaaleilla. Puhumattakaan valaistuksesta.

Ihastun yleensä persoonallisiin asuntoihin, ihan perusneliöt eivät hetkauta. Oudot kulmat voivat olla juuri se asia, johon kiinnitän huomioni. Ehkä siksi poimin päivän inspiraatioksi tämän Alvhemin sivuilla olevan asunnon.
Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Alvhem Mäkleri och Interiör
...
I like the unusual shaped rooms - such you can see in this lovely old apartment. They are the most interesting and often practical spaces.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION