Remonttiblogi: Operaatio männyn hävitys

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Ihastuimme uudessa kodissa korkeaan olohuonetilaan. Asuntonäytöllä ainakin minä sivuutin täysin sen seikan, että korkea olohuone toi mukanaan mäntypuiset portaat kaiteineen ja tilan läpi kulkeneet palkit. Mielessäni jo valkaisin ne! Konkretia toki vaati sitten vähän puurtamista ja funtsimista.

Olettekin jo nähneet, mitä kattopalkeille tehtiin (valkaisu), mutta muutos kruunattiin kaiteen uusimisella ja portaiden valkaisulla.

Päätimme modernisoida yläkerran kaiteen vaihtamalla puupuolat lasikaiteeseen. Lasien kiinnitys olisi onnistunut olemassaoleviin rakenteisiin, mutta isäni uusi kuitenkin kaikki puuosat, jotta täytettäviä ruuvireikiä olisi mahdollisimman vähän. Tarvittavat lasit tilasin mittojen mukaan ja isäni kanssa asensimme ne paikalleen. Lasien asennus oli melko iisiä hommaa. Toki jännitin viimeiseen lasiin asti mittojen oikeellisuutta. Onneksi kaikki täsmäsi juuri niin kuin pitikin.

Lattianhioja toi mukanaan portaiden askelmissa tarvittavan hiontakoneen. Muita osia kaiteissa ei hiottu. Portaat kuitenkin vedettiin kauttaaltaan tartuntamaali Otexilla. Päälle vedettiin kolme, paikoin neljäkin kerrosta Tikkurilan Betolux Akvaa. Viikko vierähti rattoisasti, sillä työpäivän päätteeksi ehdimme mieheni kanssa vetää aina yhden maalikerroksen.

Lopputulos on mielestäni kevyt, moderni ja toki paljon entistä valoisampi. Tästä tuli yksi lempijutuistani koko remontissa. Muutos on niin huikea, vai mitä?


...
Our stairway got a new white look and some finishing touch with glass railing.

2 kommenttia:

  1. Upea muutos! Eksyin tänne blogit.fi:n kautta ja seurailen varmasti jatkossakin remppaanne. :)

    VastaaPoista
  2. Todella ihana tuli! Raikastaa ilmettä kummasti kun tummasta puusta hankkiutuu eroon! Jään varmasti seuraamaan tätä blogia.

    Hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION