Ovet auki aamiaiskaappiin

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Nyt päästän teidät kurkistamaan meidän aamiaiskaappiimme. Halusin sen keittiön ainoaan korkeaan kaappiin, joka on 80 senttiä leveä ja kahden oven takana.

Yhdeltäkään keittiötoimittajalta, jonka luona kävin istumassa ja suunnittelemassa, ei löytynyt aamiaiskaappia suoraan katalogista. En kuitenkaan luopunut ideasta, sillä tiesin, että tasolla nököttävät laitteet alkaisivat jälleen ärsyttää minua. Niinpä aamiaiskaappi piti koota ja ideoida saatavilla olevista palasista. Yksi keittiötoimittaja karsiutui jopa pois, koska heiltä ei löytynyt mittoihin ja tarkoitukseen sopivia kaappeja.

Kvikillä aamaiskaapin pohjana on perus hyllykaappi. Sitä muokattiin niin, että alimpien hyllyjen tilalle otin kaksi 80 senttiä leveää laatikkoa. Sen lisäksi halusin aamiaiskaappiin samaa tummaa tasoa, jota meillä on muuallakin keittiössä. Se tekee aamiaiskaapista jotenkin virallisemman näköisen, kuin kaappi olisi (kuten onkin) alusta asti suunniteltu tähän käyttötarkoitukseen. Tason yläpuolella olevat, syvyydeltään parikymmentä senttiä olevat hyllyt on sirkkelöity ihan tavallisista 60 senttiä syvistä hyllyistä ja kiinnitetty kannatinraudoilla.

Aamiaiskaapin rakenteellisten seikkojen jälkeen sähkömies veti kaapin sisään pistorasian, josta tehosekoitin ja leivänpaahdin saavat virtaa. Olen tykännyt kaapista ja sen käytännöllisyydestä valtavasti enkä enää huolisi noita laitteita mistään hinnasta tasolle notkumaan. Teen joka aamu smoothieta aamupalaksi, ja aamiaiskaapissa ainekset ovat aamuisin aivan käden ulottuvilla ja kone käyttövalmiina.

Leveä kaappi vetää tavaraa ihan valtavasti. Meidän kaikki kuivaruokatavaramme mahtuvat laatikoihin eikä niissä ole vielä edes ahdasta.

Tällainen aamiaiskaappi on meidän taloudessamme asia, joka kertoo, että keittiö vastaa juuri meidän tarpeitamme. Keittiön toimintoja kannattaa todella miettiä, eikä lannistua siitä, jos keittiömyyjä sanoo, ettei jotain löydy valmiina kuvastosta. Toisaalta, jos olisin keittiömyyjä, lisäisin aamiaiskaapin repertuaariini välittömästi.
4 kommenttia:

 1. Kiva ja kätevä aamiaiskaappi. Jos nyt rakentaisin, niin itsekin tuollaisen haluaisin keittiöön. Yllättävää kuitenkin ettei keittiöntoimittajilta löydy nykypäivänä tuollaista valmiina versiona.

  VastaaPoista
 2. Todella hyvä idea! Tälle olisi varmasti käyttöä markkinoilla, mutta ihmiset eivät osaa sitä pyytää, kun ei ole tarjolla. Rupesi oikein harmittamaan ettemme ramontoi juuri nyt keittiötä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Bigblue ja pahoitteluni pitkästä viiveestä kommenttisi kanssa. Se oli jostain syystä mennyt tarkastettavien kommenttien kansioon. :)
   Kiva, että tykkäät! Olen ihan samaa mieltä, että tätä kannattaisi tarjota asiakkaille. Aika monilla on noita keittiökoneita tasot täynnä.

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION