Aikahyppy olohuoneessa

torstai 26. marraskuuta 2015

Kuherruskuukaudet oman kodin kanssa sen kun jatkuvat. Varsinkin niinä aamuina kun minulla on aikaa vain istua aamun lattekupposen kanssa rauhassa sohvalla, mietin usein, kuinka onnellinen olen tästä kodista ja elämästämme täällä. Kertaakaan ei ole ollut ikävä keskustan kaksioon.

Tästä vedänkin sopivan aasinsillan tämänkertaiseen gif-animaatioon. Vuorossa on olohuone, joka koki remontissa todellisen valkopesun. Kaikki kellertävä mänty maalattiin pois näkyvistä, vanha mosaiikkiparketti hiottiin ja valoisuutta saatiin lisää vaihtamalla yläkerran kaide lasiseksi.

Tässä tilassa vietämme suurimman osan ajastamme kotona. Minun katseeni kiertelee usein yläkertaan avonaisen olohuoneen puupalkeissa ja lasikaiteessa. Iltaisin valoisa huone muuttuu tunnelmalliseksi, koska kaikki valo on epäsuoraa. Yleisvalona on neljä kattopalkkeihin kiinnitettyä spottia, jotka pompsauttavat valon alas huoneeseen katon kautta.

Sisustuksessa halusin ehdottomasti säilyttää huoneen avaruuden tunnun. Tunnelmaa on helppo muuttaa kesäisen vaaleasta tummempaan syksyiseen tekstiileillä. Ohuet, harsomaiset verhot näyttävät onneksi valaistuksesta riippuen joko keveiltä tai pehmeän peittäviltä. Uutta sohvaa himoitsen, mutta ihan lähitulevaisuuden ostos se ei taida olla. On tämä mieluinen tila näinkin.

...
How our living room came to be as lovely as (I think) it is right now. 

4 kommenttia:

 1. Onpa melko lailla paljon hienompi valkoisena kuin mäntyisenä koko systeemi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan! Kiitos Vanha Jäärä. :)

   Poista
 2. Hei miten toi teidän parketin hiominen hoitui? Mä olen muuttamassa piakkoin ihan omaomaan kotiin ja siellä vallitsee täysin samanlainen lattia. Olen miettinyt sen repimistä pois jossain kohtaa ja vaihtaisin laminaatit tilalle kun vaaleat pinnat kodin pohjana olis mulle mieluisammat mutta aika pienellä remppabudjetilla tässä lähdetään liikkelle. Helpommalla pääsee kun tekis kaikki tarpeelliset muutokset asap ennen huonekalujen roudaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi L! Parketin hionnan, sävytyksen ja mattalakkauksen hoiti meillä ammattimies. Lattian vaaleus riippuu siitä, kuinka monta vaaleaa lakkakerrosta siihen veti. Meille niitä taisi tulla kolme, jolloin mosaiikkikuvio ja puun oma kuvio jäi vielä selvästi näkyviin. Hinta oli muistaakseni noin 25e/neliöltä, joten ihan vertailukelpoinen monen laminaatinkin kanssa. Katsoitko ennen ja jälkeen kuvat: http://sisatiloissa.blogspot.fi/2015/07/remonttiblogi-maitoa-lattialle.html
   Me olemme olleet älyttömän tyytyväisiä. Vaalennus ja uusi lakkapinta tekivät lattiasta kuin uuden.
   Mosaiikkiparkettihan on täyttä puuta (tehty yksittäisistä täyspuupaloista liimaamalla käsittääkseni suoraan alustaan/betoniin), kestävä ja mukava jalan alla. Voi olla, että mosaiikkiparketin irtirepiminen on lähes mahdotonta. Pohtimasi laminaatti asennettaisiin siis luultavimmin sen päälle. Mutta suosittelen vielä harkitsemaan! Minun puolueellinen mielipiteeni on, että kokopuulattia on aina kokopuulattia. :)
   Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä remonttiin!

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION