Satavuotiaan tuvan remontti, osa I

perjantai 20. marraskuuta 2015

Nyt tulee luvattuja kuvia isosta muutoksesta perheeni kesäpaikan tuvassa. Napsin kuvia niin paljon, että näin parhaaksi jakaa tämän postauksen kahteen osaan. Katsotaan siis nyt ensimmäistä puolikasta tuvasta ja jätetään toinen puolikas vielä seuraavaan postaukseen. Iso tupa on yhtä avointa tilaa. Siinä sijaitsevat keittiö, ruokailutila, olohuone ja eteinen. Nyt näette keittiön ja ruokailutilan.

Perheeni kesäpaikkahan on kokenut tässä viime vuosina muitakin muutoksia. Jotkut saattavat muistaa taloon valmistuneen laajennuksen (postauksia siitä täällä, täällätäällä ja täällä), jonne saatiin tilat kodinhoitohuoneelle, sisäsuihkulle ja saunalle.

Tänä kesänä tuli sitten tuvan vuoro, joka laitettiin aivan uusiksi. Lattia nostettiin ylös ja tilalle laitettiin vähän paremmat eristykset ja uudet lankut, keittiö purettiin kokonaan, kaikki seinät maalattiin tai tapetoitiin. Tajuttoman iso homma, mutta lopputulos on aikas ihana! Vaalea, valoisa, raikas ja moderni, mutta samaan aikaan hyvin ajaton ja perinteitä kunnioittava. Tupaan haluttiin vain valintoja, jotka kestävät aikaa.

Keittiöön valittiin luonnonvalkoiset ovet, joissa on hyvin perinteinen kehystetty ovimalli.  Valkoisen rinnalle otettiin tumma taso ja tumma välitila. Keittiön piti sopia yhteen vanhan punatiilisen uunin kanssa. Moni valkaisee uuneja tänä päivänä, mutta me halusimme pitää kiinni perinteisestä punaisesta. Takaseinän tummanharmaa väri vielä sitoo punaisen, valkoisen ja tummat tasot yhteen.

Harmaa sopii myös uuteen lattiaan. Ennen lattia oli punainen. Nyt väriksi valittiin vaaleanharmaa. Ruokapöydän puunväri linkittyy jälleen punaiseen uuniin. Muutoin kalusteet, kuten uusi kirjahylly, ovat valkoisia. Pöydän yllä oleva valaisin on vanha. Siihen mallataan tilalle mustaa valaisinta. Verhot ovat myös vielä väliaikaiset. Niiden tilalle on aikanaan tulossa täyspitkät verhot.

Nämä kuvat on otettu pimeänä, pilvisenä marraskuun päivänä, mutta sisällä valo tuntui riittävän. Kiitos valkaisuprojektin! Aivan postauksen lopussa on pari ennen-kuvaa. Niissä on muuten nuo samat pitkät siniset tuvan matot. Eikö ero olekin aika suuri? Matotkin näyttävät ihan uusilta ja kirkkailta vaalealla lattialla.Tässä se lupaamani ennen-kuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION