27. joulukuuta 2015

Aattoillan joulukattaus

2 comments
Perheessäni on jo muodostunut perinteeksi, että minä kokoan jouluna yhden aterian kattauksen. Jonain vuonna olen miettinyt sitä jo etukäteen paljonkin, mutta tällä kertaa idea hahmottui tehdessä.

Tänä vuonna en halunnut käyttää perinteistä punaisen ja vihreän yhdistelmää, vaan mieluummin valkoisen, vihreän ja sinisen sävyjä. Joulunpunaista tunnelmaan tuli äidin ryijystä ja joulukuusen palloista. Vihreää on erityisesti oman pihan kuusesta napsituista havuissa ja vanhassa valokranssissa, johon kieputin tänä vuonna violetin nauhan koristeeksi.

Alun perin olutlasit muuntuivat kattauksessa tuikkukupeiksi. Ja kyllä valkoiset astiat ovat aina aika varma valinta tuomaan juhlavuutta kattaukseen. Minä olen niin tottunut omiin vihreisiin astioihini, että ero on omaan silmääni ihan valtava.

Kokonaisuus näyttää mielestäni valoisalta ja raikkaalta. Ensimmäiseksi valitsin kuvan, jossa näkyy myös vanhempieni olohuoneen katto. Se tuo oman juhlavan lisänsä kattaukseen jylhyydellään. Jossain vaiheessa muistan, että puhuimme vanhempieni kanssa, pitäisikö katto maalata valkoiseksi. Nyt olen sitä mieltä, että oman aikakautensa katto on kaunein juuri noin. Modernimpaa ilmettä voisi halutessaan tuoda seinien vaaleammalla sävyllä ja esimerkiksi verhoilla.

Mutta nyt harhauduin täysin aiheesta. Tsekatkaa alta kuvapläjäys kattauksesta.

Toivottavasti joulu on siellä ruutujen toisellakin puolella ollut lämmin, rentouttava ja herkullinen!







 ...
The Christmas table setting for one dinner in my family. Hope your Christmas time has been lovely and peaceful.

Jätä kommenttisi!

  1. Kaunis kattaus! Sininen sopii hienosti ja silmiini osui juurikin tuo mainitsemasi ryijy. Niiden uusi tuleminen on jo täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin ne trendit vain kiertävät. :) Ottaisin omallekin seinälleni mielelläni jonkin modernin ryijyn.

      Poista

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.