26. helmikuuta 2015

Outoja kulmia

0 comments
Nelikulmaiset huoneet voivat olla parhaimmillaan puhdaslinjaisuudessaan harmonisia, rauhoittavia ja käteviä. Monikulmaiset tilat ovat puolestaan mielenkiintoisia ja mielikuvitusta kiihottavia. Ai miksikö?

Minä olen ihastunut oudon muotoisiin tiloihin. Niissä on paljon mahdollisuuksia. Hassu syvennys voi olla loistava lisätilantuoja tai ainakin se voi synnyttää mielikuvan lisätilasta. Jos syvennykseen laittaa säilytyskalusteen, tuntuu, ettei se viekään yhtään tilaa huonealasta. Tai sitten hassu kulmaus tai seinäpätkä voi olla juuri se kivoin tapa luoda erilaisia tiloja yhteen huoneeseen.

Toisena muodoiltaan epätavalliset tilat antavat usein mahdollisuuden todella leikkiä väreillä ja niiden eri sävyillä tai vaikkapa erilaisilla pintamateriaaleilla. Puhumattakaan valaistuksesta.

Ihastun yleensä persoonallisiin asuntoihin, ihan perusneliöt eivät hetkauta. Oudot kulmat voivat olla juuri se asia, johon kiinnitän huomioni. Ehkä siksi poimin päivän inspiraatioksi tämän Alvhemin sivuilla olevan asunnon.




Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Alvhem Mäkleri och Interiör
...
I like the unusual shaped rooms - such you can see in this lovely old apartment. They are the most interesting and often practical spaces.

21. helmikuuta 2015

Lampaan hoitopäivä

6 comments
Syksyllä ostamani lampaantalja on hiljalleen nuhjaantunut käytössä. Tänään oli siis edessä lampaan takkujen selvittäminen. Tällaistakin se sisustaminen siis teettää!

Välineeksi otin tavallisen harvapiikkisen kamman (jota en enää omiin hiuksiini käytä). Taljaa on turha yrittää oikoa aivan pohjakarvoja myöten - en usko, että niin on tarkoituskaan. Kamman piikit silottivat kuitenkin päällimmäisest takut oikein hyvin. Taljasta tuli pienen operaation jälkeen kuin uusi. Pinta on taas kiiltävä ja pehmeä!

Valkoinen talja on näyttänyt niin raikkaalta sohvalla, että mietin hieman uusien, valkoisten päällisten ompelemista noille istuintyynyille. Kun niihin tekisi vetoketjut, päälliset olisi helppo pestä aina tarvittaessa.




 ...
It was time to comb the sheep's fur. :) It looks like new again.

16. helmikuuta 2015

Maanantaihaaveissa uusi sohva

4 comments
Oletteko huomanneet, että isot divaani- ja kulmasohvat ovat hiipineet takaisin sisustamiseen? Ei ole kauaakaan, kun isoja sohvia pidettiin olohuoneiden tukkeena.

Tämä trendi palasi kartalle äkkiä. Syykin on minun mielestäni ihan selvä - tilavalla sohvalla on paljon mukavampi löhötä! Divaanisohvalla saa myös helposti tuotua olohuoneen sisustukseen syvyyttä, kun divaanipala tulee keskilattialle irti seinästä. Mikään ei ole tylsempää, kuin kaikkien kalusteiden sijoittaminen seinää vasten.

Miehen kanssa ahtaudumme aina yhtä aikaa talouden ainokaiselle sohvalle. Siinä sitten sovitellaan jalkoja limittäin ja lomittain sohvan eri päistä. Jos nyt pitäisi valita jokin sisustushaave ylitse muiden, se taitaisi olla divaanisohva. Iso, muhkea, vaaleakankainen ja täynnä sisustustyynyjä. Pitäisin edelleen ihan mielelläni miehen jalkoja sylissäni, mutta voisin samalla oikaista omatkin koipeni suoraksi.

Nykyiseen kotiin iso sohva ei taitaisi edes mahtua, joten laitetaan haavelistalle seuraavaa mahdollista kotia varten. Iso olohuone ja tilaa sohvalle, kiitos!





Kaikki kuvat lainattu / All pictures borrowed: Bolaget Inspiration
...
I'm dreaming of a new, big couch. The bigger the better. And hey, a big living room to go with it.

11. helmikuuta 2015

Iltavalot

0 comments
Melkeinpä ensimmäisenä kotiin tullessani sytyttelen valoja olohuoneeseen. Pienen jääkuution televisiotasolla, verhotangosta roikkuvan lamppuketjun ja ikkunalaudan valaisimen.
Voi hetkeksi istahtaa sohvalle ja hengähtää illan hämärtyessä ulkona.


9. helmikuuta 2015

Pieni ja sievä

3 comments
Törmäsin tähän modernin kauniiseen sinkkukotiin ja päätin antaa teillekin maanantai-inspiraatiota. Kodissa on saatu mahtumaan kahteen huoneeseen kaikki keskeiset toiminnot, mutta vaikutelma on silti todella tilava, selkeä ja superkaunis!

Yhtenä syynä on toki tilan huonekorkeus ja valoisuus, mutta myös harmoninen värimaailma on iso tekijä. Sama linja kulkee läpi asunnon kaikilla pinnoilla. Harmaa on ehkä turvallinen valinta, mutta mielestäni selvästi kotoisampi, lämpimämpi ja persoonallisempi kuin täysvalkoinen asunto ja sisustus. Ehkä harmaa on uusi valkoinen? Tuntuu, että aivan valkoiset kodit ovat hieman väistyneet (ainakin näistä ruotsalaisista myyntikuvista). Jos koti olisi minun, väriä voisi olla hieman enemmän esimerkiksi valokuvissa ja tekstiileissä, mutta harmaat seinät olisivat kaunis pohja mille vain lisäväreille.

Tämän asunnon ihana yksityiskohta on eteis- ja keittiötilan seinän pystypanelointi, joka vie ajatukset hieman saaristolaistunnelmiin. Pitääpä laittaa tämä idea korvan taakse. Panelointi sopisi erinomaisesti vanhan asunnon modernin keittiön pariksi!

Ja muuten, tässäkin kodissa lautalattia on aivan täydellisen samettisen näköinen ja juuri oikean sävyinen - tuollainen huurteinen vaalea.





Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Stadshem
...
Love the atmosphere in this apartment - so cool and calm, inviting I would say. I think it's this color pallet. I think I like it more than pure white. 

2. helmikuuta 2015

Hiipivä kevät, piilotteleva värikuume

2 comments
Kohta se hyökkää! Haluan uskoa, että valoisat päivät ovat ihan nurkan takana ja yllättävät pian meidät kaikki. Näin helmikuussa mieli alkaa kääntyä kevääseen ja sen heleisiin väreihin. Pian on aika laittaa lämmin lampaantalja varastoon ensi talvea varten ja ottaa esille kalpeita värejä, aavistus keväästä.

Juuri nyt mielessä pyörivät puuteriset sävyt oranssista, siniseen ja pellavaiseen beigeen. Yhdistäisin niitä tuttuun valkoiseen, harmaaseen ja mustaan. Näitä ihania sävyjä löytyi myös näistä Kodin 1:n Anno-malliston uusista tuotekuvista.

Varasimme juuri matkan keväiseen Kööpenhaminaan muutaman kuukauden päähän. Mielikuvani on, että kaupunki on ehtymätön aarrearkku tällaiselle sisustusintoilijalle. Jos jollakulla on jo tässä vaiheessa antaa hyviä vinkkejä Kööpenhaminan ostosmahdollisuuksista, otan niitä mielelläni vastaan.


...
I'm already starting to dream about spring and light. It brings soft tones to life here at home. All the darker winter colors go and give space to these powder tones. 

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.