26. elokuuta 2015

Terassielämää

0 comments
Pahoittelut radiohiljaisuudesta täällä blogissa. Toivottavasti te kaikki muutkin olette olleet ulkona nauttimassa lämmöstä ja auringosta kaikkina mahdollisina vapaahetkinä.

Me olemme viihtyneet omalla terassilla, ja grilli on ollut lämpimänä jo monta kertaa. Oma piha, pehmeät tuolit ja hyvät ystävät ovat paras mahdollinen kombo kesäpäivään!

Aiemmin sisällä roikkuneet valopallotkin ovat päässeet tarkoituksenmukaiseen paikkaan, ulos terassia valaisemaan. Ripustimme ne roikkumaan todella vapaasti. Tuolla tavalla ne näkyvät myös sisälle hämärän aikaan. Kiva lisä ja tunnelmavalo.

Vielä himoitsen tuonne pihalle sellaista valaistua, isoa kukkaruukkua, mutten oikein tiedä riittääkö sille kovin kätevästi mistään pistokkeesta virtaa. Hmm, pitää hieman miettiä. Mutta kyllähän se näyttäisi aika kivalta jonkin pensaan vierellä.




 ...
We have been enjoying the Finnish summer outside at our terrace!

16. elokuuta 2015

Valkoinen keittiö

10 comments
Arki uudessa keittiössä on maistunut hyvältä. Tilaa on enemmän kuin tavarat tarvitsisivat. Taitaapa ovien takana olla vielä pari aivan tyhjääkin hyllyä. Ei varmaan kovin kauan. Eikö tavaroilla ole tapana täyttää kaikki tila, mikä niille annetaan?

Saarekkeen isot laatikot ovat ihan lemppareitani. Tavarat ovat niin helposti saatavilla, ja laatikot liukuvat hiljaa kiinni, kun ne vain tuuppaa matkaan. Muutaman viikon kokemuksella voi sanoa, että keittiö on oikein toimiva. Asiat tuntuvat olevan oikeilla paikoillaan ja kätevästi tavoitettavissa. Kaksi ihmistä mahtuu työskentelemään vaikkapa saarekkeen molemmin puolin.

Yläkaapin päällä oleva roikkuva kasvi jäi niille sijoilleen muuttopäivänä. Sitten katsoin, että sehän sopii juuri tuohon oikein hyvin väriä tuomaan. Pari muuta kukkaa nostin saarekkeen päätyyn. Raikas vihreä sopii oikein hyvin valkomustan väripariksi.

Meille ei tullut lainkaan kuivauskaappia. Matalista yläkaapeista löytyy vain laseja. Yksi alakaapeista on kuitenkin varustettu pataritilöillä. Laitoin tämän kaapin pohjalle vuotosuojan, jolloin kaappiin voi laittaa vaikkapa paistinpannun, kun sen on pessyt.

80 senttiä leveästä korkeasta kaapista löytyy aamiaiskaappi, johon olen jo aivan rakastunut. Siellä pyörähtää joka aamu smoothie. Ja mikä parasta, keittiön tasoilla on vähemmän tavaraa. Taidan kuitenkin avata aamiaiskaapin ovet ihan omassa postauksessaan.

Ruokapöytä näyttää hieman orvolta isossa tilassa. Mietin, josko laittaisin sen taakse seinään ison peilin heijastamaan valoa. Haluaisin kuitenkin peilin, jossa olisi pieni hylly alareunassa, jotta saisin sen eteen vaikkapa Kastehelmi-lyhtyjä tunnelmaa tuomaan. Juuri oikeanlaista ei ole vielä tullut vastaan, joten ajatus on vielä kypsyttelyvaiheessa. Mutta sehän se ihanaa onkin, että saa rauhassa miettiä, mikä minnekin sopisi. Omassa kodissa.






...
Yep, I'm still in love with our kitchen. 

11. elokuuta 2015

Ensimmäiset sisustuskuvat

0 comments
Sen sijaan, että voivottelisin nyt sitä, mitä kaikkea on vielä kotona tekemättä, aion nauttia näistä valmiista asioista. Yksi niistä on olohuone, joka näyttää jo aivan asuttavalta.

Vanhat olohuoneet kalusteet löysivät paikkansa helposti ja täyttivät tilan oikein mallikkaasti. Olinhan pyöritellyt erilaisia mahdollisuuksia päässäni jo hyvän tovin. Meiltä on kysytti monesti, että jouduimmeko neliöiden tuplauduttua hankkimaan paljonkin uusia kalusteita. Mutta toistaiseksi ostoksilla ei ole vielä tarvinnut käydä. On vain ihanaa, että huonekalut sijoittuvat väljemmin.

Joitain muutoksia olen miettinyt muun muassa työpöydän suhteen. Työhuoneeseen mahtuisi ja sopisi entistä suurempi työpöytä. Jos joku kaipailee vähällä käytöllä ollutta harmaata korkeakiiltoista Ikean Bestå Burs -työpöytää (180cm leveä), otan tarjouksia vastaan.

Mutta takaisin olohuoneeseen. Paraatipaikalle tilaan sohvan lukuvaloksi pääsi entinen ruokapöydän Tolomeo-valaisin. Se on myös ensimmäinen asia, joka osuu silmään huoneeseen ja oikeastaan koko kotiin tullessa.

Korkea olohuonetila on osoittautunut yhtä ihanaksi elää kuin katsellakin. Huoneessa ei kaiu, vaikka korkeutta on lähes viisi metriä ja katse hakeutuu vähän väliä lepäämään yläkerran lasikaiteeseen ja viistoon kattoon. Verhot puuttuvat vielä kaikista ikkunoista. Isot olohuoneen ikkunat ovat kauniit paljainakin, joten katsotaan hennonko peittää niitä lainkaan. Vaikka jossain vaiheessa tarkoituksenamme on maalata ikkunankarmit kodissa valkoisiksi, olohuoneessa olen miettinyt, josko karmit pitäisikin maalata harmaaksi tai jopa mustiksi. Mitä tuumitte? Tulisiko niistä kivaa kontrastia valkoharmaille pinnoille?





...
First look to our furnished living room. I love the open space and it's light look.

5. elokuuta 2015

Remonttiblogi: Keittiön laattaseinä

0 comments
Viimeistä viedään näin remonttiblogi-postaussarjan osalta. Olemme jo asettuneet uuteen kotiin tavaroinemme. Ihan kaikki ei vielä ole paikoillaan, mutta kyllä täällä jo näyttää ja tuntuu kodilta. Illat ovat menneet puuhaillessa, joten sisustuskuvat ovat antaneet odottaa itseään. Enköhän saa niitäkin ruutuun viimeistään ensi viikolla.

Palaan kuitenkin remppafiiliksiin vielä yhden postauksen verran. Ensimmäistä kertaa remppahommissa tuli nimittäin vastaan myös laatoittaminen. Homma ei ollut lainkaan niin hankalaa kuin olin ajatellut. Toki laastikamman käyttäminen ja esimerkiksi laastin oikea määrä vaati hieman harjoittelua, mutta kun ei yrittänyt edetä liian nopeasti, laatat sai hyvin hierrettyä paikoilleen.

Keittiön yksi seinäpätkä vedettiin tasosta kattoon asti tiililadotuilla laatoilla. Laatat ostin erittäin edullisesti Pukkilan Outletista. Neliön hinta oli alle neljä euroa, kun Harmonyn normaali neliöhinta lähentelee 30 euroa. Laatat olivat kakkoslaatua, mutta jouduimme laittamaan ulkonäkövirheiden takia sivuun YHDEN laatan koko homman aikana. Siinä oli näkyvä kupla lasituksessa.

Itse laatoitus alkoi sillä, että ladonta ja leikattavien laattojen mitat katsottiin ensin kuivaharjoitteluna. Sitten vain laastia seinään ja laattoja asettelemaan. Tasaiset välit pidettiin 2,5mm saumalangoilla. Koko seinässä meni aikaa ehkä nelisen tuntia.

Homma jatkui sitten seuraavana päivänä, kun laasti oli kuivunut ja saumalangat sai ottaa pois. Mieheni veti saumavärin paikoilleen iltasella ja taas jäimme odottelemaan seuraavaan päivään, jotta saumavärin pölyn sai pyyhkiä pois laattojen pinnalta. Silikonit laattojen reunoihin sain vedettyä vasta viime viikolla.









...
We did the tiling in the kitchen ourselves. Not so hard as you might think.

2. elokuuta 2015

Asuntomessutrendit: Ylelliset petaukset

2 comments
Rakastan runsaita petauksia, joissa voi hypätä tyynyjen sekaan ja upota suloiseen pehmeyteen. Tämän vuoden messuilla kävi selväksi, etten ole rakkauteni kanssa yksin. Sen verran paljon muhkeita petauksia oli esillä.

Suosituin värimaailma taisi olla murrettuja sävyjä yhdistelevä, josta itsekin pidän. Näistä makuuhuoneista inspiroiduin.










Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.