Tuska tummista pokista

tiistai 12. tammikuuta 2016

Sain edelliseen postaukseen kivan kommentin Retriikan huone -blogilta, jossa hän kehotti minua vielä harkitsemaan kuvissa näkyneiden makuuhuoneen ruskeiden ikkunanpokien maalaamista valkoiseksi.

Aloin tässä oikein pohtia, mikä niissä ruskeissa pokissa minua häiritsee.

Yksi syy on se, että valtaosassa asuntoja olen nähnyt valkoiset pokat. Minut on ehdollistettu niiden kauneudelle. Näin siitäkin huolimatta, että esimerkiksi lapsuudenkodissani, keltaisessa tiilitalossa oli ruskeat pokat. Jotenkin siellä en ole koskaan kiinnittänyt niihin sen enempää huomiota.

Olen päässyt kurkkaamaan taloyhtiössämme naapurin kauniiseen kotiin, jossa pokat oli maalattu valkoiseksi. Efekti oli se, mitä etukäteen ajattelinkin. Asunnosta tuli vaikutelmaltaan valoisampi. Valkoisilla pokilla ikkunat eivät vaatineet huomiota itselleen, vaan antoivat tilaa muille pintamateriaaleille, väreille ja sisustusvalinnoille. Näitä ruskeita pokia tekee mieli joko korostaa tai häivyttää, kuten edellisessä postauksessani pohdiskelin.

Viimeisenä pohdin miksi ruskeat pokat vievät ajatukseni vanhoihin taloihin ja vähän vanhanaikaisiin vaikutelmiin. Selailin pitkän tovin Bo-Lagetin inspiraatiogalleriaa etsiessäni jotain tukea tälle mielikuvalle. Totuus taitaa olla, että mielikuvani on vanhanaikainen.

Tummia pokia löytyi myös aivan uusista kodeista ja niitä oli yhdistelty hyvin moderneihin sisustuksiin. Jossain vaiheessa mietin, että varsinkin olohuoneen suuret ikkunat voisi petsata mustiksi! Siis vielä nykyistäkin tummemmiksi. Ajattelussani ei siis varsinaisesti ole logiikkaa, mutta mielikuvissani mustat pokat olisivat jotain uutta, tuoretta, pelkistettyä (ja kodin värimaailmaan ruskeaa paremmin sopivia) ja modernia näiden nykyisten sijaan.

Tämä postaus ei tarkoita, että luopuisin vielä valkoisten pokien haaveestani. Tuo valoisuus on minulle aika tärkeä pointti sisustuksessa. Pitäisikö kuitenkin vielä harkita yhdistelmää: isoja ikkunoita lukuun ottamatta kaikki pokat valkoiseksi, mutta nämä olohuoneen isojen ikkunoiden pokat mustiksi! Mitäs sanotte?


...
Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of Bolaget Inspiration.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys! Mulla on tämä blogimaailma jäänyt pitkäksi aikaa, sekä oman että muiden blogien seuraamisen osalta. Ei vaan ehdi! Jännä nähdä mihin lopulta päädyt ikkunoiden kanssa, seuraan siis säännöllisen satunnaisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Retriikka! Mukava kuulla! Ja kiitos sinulle postausideasta. :)

      Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION