Ruudun takaa

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Minulla on tunne, että Sisätiloissa-blogilleni on tullut vuosien varrella lukijoita, jotka eivät ehkä tiedä, mistä olen lähtenyt aikoinaan liikkeelle.

Törmäsin White Lily -blogissa pohdintaan bloggaamisesta ja sisustamisesta. Päätin tarttua minäkin postauksessa olleeseen kysymyslistaan.

Olisi kiva tutustua myös teihin lukijoihin. Jos yhtään siltä tuntuu, kerro itsestäsi kommenttiboksissa tai jätä linkki blogiisi.


1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin?
Aloitin sisustussuunnittelun opiskelun AJK-Jatkokoulutuksessa vuonna 2011. Tein samaan aikaan graduani yliopiston puolelle. Päässä oli vähintäänkin pieni sekamelska ajatuksia. 
Perustin Sisätiloissa-blogin tukeakseni sisustusopiskelua ja siellä tarvittavaa inspiraatiota ja silmää erilaisille ratkaisuille. Aluksi blogin esittelytekstissäkin taisi lukea jotain sisustusportfoliosta.
Aika pian mukaan tuli oman kodin sisustaminen. Sehän tässä on alusta asti ollut se paikka, jossa sisustushaaveita on voinut toteuttaa - joskus pienemmässä ja joskus isommassa mittakaavassa. Lisäksi pitkäaikainen valokuvausharrastus sai blogikuvaamisesta kivasti uutta puhtia. 

2. Mistä blogi on saanut nimensä?
Ankaran pohdinnan tuloksena! Halusin ytimekkään nimen, joka kertoisi heti, mistä blogissa on kyse. Siihen viittasi myös heti alusta alkaen blogiotsikon kuva - pohjapiirros. Nykyinen piirros on tästä jo vähän kehittyneempi versio, jonka graafikkoystäväni teki minulle tilaustyönä.

3. Kenen/ Keiden tyyliä ihailet?
Sisustamisessa ihailen persoonallista tyyliä ja omaperäisiä ratkaisuja. Saatan ihailla jonkun blogikollegan tai muun sisustajan ratkaisuja, vaikken niitä sellaisenaan haluaisikaan itselleni. Tyyli-ihailuni jäljille pääsee varmasti tuon sivupalkissa olevan linkkilistan kautta. Klikkaile itsesi huikean taitavien kollegojen koteihin.


4. Millaisista asioista inspiroidut?
Huomaan innostuvani kauniista tunnelmakuvista, väreistä, maisemista, materiaaleista ja muodoista. Joskus inspiraatiota tuo jokin muisto tuoksuista ja tunnelmista.
Perinteisemmin etsin inspiraatiota aikakauslehdistä, blogeista, Pinterestistä. Visuaalisuus on minulle todella tärkeää.

5. Mitä asioita pidät tärkeänä omassa kodissa?
Tärkeintä on tunne. Koti on minulle maailman tärkein paikka. Täällä on oltava hyvä olla minulla ja aviomiehelläni.
Minulle hyvä olo syntyy pitkälti kodin visuaalisuudesta. Kotona täytyy olla kaunista ja siistiä. Valmista täällä ei tule varmaan koskaan. Saatan käyttää tunteja selatessani jotain uutta päähänpinttymää, vaikkei se ehkä koskaan toteudukaan. On kuitenkin ihanaa, että on mahdollisuus muuttaa erilaisilla keinoilla sitä miltä koti näyttää ja tuntuu. Ratkaisuja tehdään sitten toimivuuden ja tunteen ehdoilla, budjettia unohtamatta.
Yksittäisistä sisustuksellisista asioista minulle tärkeintä on varmasti valoisuus. Valo tuo energiaa ja saa usein kaiken näyttämään vähän kauniimmalta. Valoisuuden ehdoilla kodistamme on tehty vaalea.


6. Onko sinulla sisustushaaveita?
Totta kai! Mielessä on alati päivittyvä lista materialistisia toiveita.
Sisustus on minulle myös osa ammattiani toimittajana ja toivon, että pääsen tutustumaan siihen ammatillisesti yhä enemmän tulevina vuosina niin päivätöissä kuin bloginkin kautta.

7. Millainen oli lapsuudenkotisi sisustus?
Äitini on tartuttanut sisustusinnostuksen minuun ja opettanut, että siisteys luo viihtyvyyttä. Lapsuudenkotini on tilava ja valoisa omakotitalo, jossa keittiö oli kaiken toiminnan sydän.
Minulla oli oma huone, jonka sisustukseen sain vaikuttaa. Muistan, että sain sängyn ylle kiinnitettävän harsokatoksen, kun sellaista oikein toivoin. Äitini teki myös itse kangaspuilla mattoja ja kysyi aina myös meidän lasten mielipiteitä väreistä. Kun olin pieni, minulla oli todellinen prinsessahuone, jossa kaikki oli vaaleanpunaista. Äitini taitaa kauhistella edelleen sitä kaikkea pinkin määrää! Hänen oma tyylinsä on paljon riisutumpi ja pelkistetympi. Lapsuudenkodissani on tummaa puuta, nahkasohvat, paljon viherkasveja, vaaleutta ja värejä. Viihdyin lapsena aina kotona hyvin. Lasten ei koskaan tarvinnut varoa sisustusta vaan koti oli elämää varten ja kesti hyvin kolmen tytön touhut.

8. Onko teillä miehesi kanssa yhtenäinen linja sisustuksen suhteen?
Useimmiten kyllä. Isot päätökset teemme yhdessä, ja minulle on tärkeää kuunnella mieheni mielipidettä. Hänellä on hyvä silmä tilojen suhteen. Hän hahmottaa helposti, miltä jokin ratkaisu tulisi näyttämään. Nykyisen kodin remonttia oli kiva pohtia yhdessä tuumin, vaikka sitten monet lopulliset materiaali- ja väriratkaisut olivat enemmän minun valintojani.
Minulla on tunne, että mieheni luottaa minun makuuni paljon eikä ota tiukkaa kantaa jokaiseen juttuun. Esimerkiksi tekstiilejä ostelen ihan liikaa mieleni mukaan.

9. Paljonko rahaa käytät kuukaudessa kotiin?
Hyvin vaihtelevasti. Joskus en euroakaan, keskimäärin varmaan kympin tai pari ja sitten joskus tulee tehtyä jotain isompiakin ostoksia.


10. Millainen ja missä on unelmien kotisi?
Onko pakko valita vain yksi? Minulla ei ehkä ole sellaista elämäni koti -haavetta. Siis mielikuvaa jostain yhdestä talosta, jossa haluaisin asua loppuelämäni. Toivon, että voin asua elämäni aikana vielä useissa paikoissa ja erilaisissa kodeissa.
Tämä nykyinen rivitalokoti on yhden unelman täyttymys! Jossain vaiheessa haluaisin kokeilla asumista omakotitalossa, johon saisin ison keittiön, korkean olohuoneen, isot ikkunat, kylpyammeen ikkunan lähelle ja niin edelleen. Jossain unelmissani on myös kaupunkiasunto ja kesämökki. Haaveilu on ihanaa, ja tähän asti elämä on näyttänyt, että haaveilu kannattaa aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION