Pihaterveiset

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Helatorstaista lähtien vapaa-aikani on mennyt pihalla. Isoin homma oli tehdä raparperille varatulle kasvatuslaatikolle (tai millä nimellä kukin tuota kutsuu) paikka nurmikolle.
Pieni taimi näyttää vähän vaatimattomalta ison laatikon keskellä. Toivottavasti se lähtee kasvamaan hyvin ja antaa kenties satoa jo tänä kesänä.

Uudet kasvit tulivat myös puisen ristikon eteen. Tässä menimme hieman arvalla. Etsiskelin penkkiin monivuotisia kasveja, jotka viihtyvät porottavassa auringossa, kukkivat ja ovat helppohoitoisia. Saa nähdä, mitä penkistä lopulta nousee.

Reunoille istutin punaisia kukkia tekevät köynnökset ja keskelle sitten valkokukkaisen pensaan. Reunoille jätin edelleen kukkivat narsissit. Pihasta tuli mielestäni mukavan selkeä. Nurmikko tosin näyttää siltä, että sen olisi voinut jo ajaa matalaksi.

Terassin kesäkukat jäivät vielä kauppaan. Mietin, monivuotisissa olisi tarpeeksi tekemistä tälle viikolle. Terassin nurkkaan kiinnitin kuitenkin vanhan peilin, joka on ollut tarpeettomana kaapissa muuttopäivästä lähtien. Sen eteen laitan jossain vaiheessa kukan, jonka vehreys kertautuu peilin avulla.

Aitaan olen kiinnittänyt jo aiemmin kolme pientä spottia, jotka latautuvat auringon valolla. Loppukesästä ajattelin laittaa jonkin spotin osoittamaan myös isoa tuijaa, jotta pihan takaosa tulisi pimeällä paremmin näkyviin. Toivoisin kuitenkin aurinkokennovalaisimilta hieman suurempaa tehoa. Noiden pikkuspottien valokeila ulottuu juuri ja juuri kymmenen senttiä alaspäin. Uusia sähkövetoja ei kuitenkaan niin vain pihalla tehdä, joten aurinkokennovalaisimet ovat houkutteleva ja lähestulkoon ainoa vaihtoehto.
...
Greeting from our backyard. I've spent all my free time here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION