Terassitaikoja

maanantai 2. toukokuuta 2016

Terassi tuli paraatikuntoon juuri parahiksi toukokuun lämpimille ilmoille. Vetelin vanhan terassin pintaan Tikkurilan tummanruskean Valtti terassiöljyn viime viikolla ja tänään sain paikoilleen maton ja kalusteet pehmusteineen (juuri ennen auringon laskua puiden taakse).

Ero vanhaan on kuin yö ja päivä. Aiemmin terassi näytti vähän surullisen kulahtaneelta harmaine lautoineen. Nyt tummanruskea pinta sointuu yhteen ikkunankarmien kanssa lähes identtisesti. Laudat näyttävät aivan uusilta ja ne kiiltelevät kauniisti auringossa. 

Homma ei olisi voinut olla helpompaa  ainakaan kun kyseessä ovat käsittelemättömät vanhat laudat.  Aluksi pesin ne huolellisesti harjaten terassipesuun tarkoitetulla pesuaineella ja annoin kuivaa hyvin. Tämän jälkeen öljy siveltiin ronskilla kädellä ja isolla pensselillä laudoille. Ne imivät sitä itseensä varmaan tuplasti aivan tuoreeseen puuhun nähden. Ja sitten puun annettiin rauhassa kuivua.

Pari päivää öljyämisen jälkeen satoi rankasti, mutta laudat hylkivät ehokkaasti vettä. Varsin onnistunut operaatio siis. Ja upea ulkonäkö pienellä vaivalla. Minusta öljyn sutiminen oli todella mukavaa puuhaa. Aine levittyi tasaisesti ja näytti heti todella hyvältä. Kuivuttuaan väri hieman pehmeni ja muuttui puolikiiltäväksi.

Tulevana helatorstaina olisi tarkoitus polkaista grillikausi käyntiin ja tehdä pihahommia samalla. Ehkä siinä samalla ehdin myös sisustaa terassia hieman enemmän. Pihalta kuuluu siis lisää pian!
Tästä kuvasta näkee terassin ennen käsittelyä. Ero on melkoinen.

...
I gave a fresh color to the terrace. Love it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION