Inspiroiva koti: Alkovi kaksiossa taipuu moneen käyttöön

tiistai 10. tammikuuta 2017

Kun törmäsin näihin asuntokuviin Alvhemin sivuilla, ajattelin, että onpa erikoista, ettei yksiöön ole sisustettu lainkaan sänkyä makuualkoviin. Vasta lähempi tarkastelu paljasti, että alkovi ei tässä asunnossa ollutkaan makuutila. Erillinen makuuhuone löytyi avokeittiön seinän takaa.

Tällaisessa tapauksessa keksisin alkoville monta mahdollista käyttötarkoitusta. Alkovihan rajautuu selvästi omaksi tilakseen, joten erottaisin sen olohuoneen muusta sisustuksesta. Tässä tapauksessa tilaa rajaavat vielä pari porrasaskelmaa. Stailauksessa alkoviin on sisustettu istuskelunurkkaus. Yhtä hyvin syvennykseen saisi työtilan pöytineen, kirjastonurkkauksen kirjahyllyineen, lisäsäilytystilaa vaikkapa liukuovien taakse tai miksei esimerkiksi lasten leikkipaikankin.

Lisäksi alkovin ansiosta tällainen pieni kaksio taipuisi vaikkapa vanhemman ja lasten kodiksi. Tällöin alkovissa olisi enemmän yksityisyyttä kuin tilanteessa, jossa vanhempi nukkuu keskellä olohuonetta. Alkovin eteen voisi vetää verhon tai valoa läpäisevän trendikkään metallikehyksisen lasiseinän.

Asunnossa on muitakin kivoja yksityiskohtia. Keittiö on valtava asunnon kokoon nähden. Sen mustareunaiset kaapistot ovat kaunis yksityiskohta ja katseenkiinnittäjä. Tämä olisi ruuanlaittajan unelma. Ikisuosikkejani ovat nuo syvät ikkunalaudat. Tuohon voisi käpertyä lampaantaljan päälle aamulattea juomaan.

Erillisen pienen makuuhuoneen lisäksi kodissa on vaatehuone. Ja tietojen mukaan kokoa kaksiolla on vain 48 neliötä. Tilaihme, sanoisin!


...
Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed with permission of: Alvhem

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION