Tummat sohvatyynyt antavat sisustustyynyjen loistaa

maanantai 2. tammikuuta 2017

Moni tietää, että musta on loistava aksenttiväri, joka vaaleassa sisustuksessa nostaa yksityiskohtia esille. Meillä tämän huomaa ruokailutilassa, jossa valkoista tilaa ryhdittää takaseinään nojaava kaappikello. Jos kaappikello olisi valkoinen, vaikutelma ei olisi yhtä jämäkkä.

Entäs jos keikautetaan värien suhde päinvastoin? Kun tausta on tumma ja sen eteen laitetaan jotain vaaleaa tai värikästä, tummuus antaa syvyyttä väreille aivan eri tavalla kuin valkoinen tausta. Tumma tausta kiinnittää katseen tehokkaammin vaaleuteen ja väreihin ja korostaa niiden sävyjä.

Tällä efektillä leikittelen uusien tummien sohvatyynyjen avulla. Tykkään vaihdella kodin sisustuksen ilmettä hieman vuodenajan ja valoisuuden mukaan. Kesäisin tekee mieli maksimoida valon määrä valkoisella päiväpeitteellä ja kuorruttamalla sohva valkoisilla tyynyillä. Näin syntyy raikas ja viileä vaikutelma. Talvelle haluan kääriytyä lämpimään hämärään sisällä.

Vaikka rakastan sohvaamme valkoisilla isoilla irtotyynyillä, en voinut vastustaa Bemzin alekoodia ja tilata tummanharmaita vaihtopäällisiä. Olen ollut valkoisten tyynyjen hinta-laatusuhteeseen todella tyytyväinen. Napakan puuvillan pinta pysyy suorana ja tarvittaessa päälliset voi pestä omassa pesukoneessa.

Uusien tyynynpäällisten sävy on hieman tummempi kuin olohuoneen takaseinä, jolloin sohva ei katoa seinään, vaan sohva nousee tummempana seinästä irti. Tämä tyynyjen, sohvakankaan ja seinän tummuus on toimiva tausta sisustustyynyille.

Heitin sohvalle nyt harmaat päälliset, joissa on kultainen kuviointi ja yhden valkoisen tyynyn. Käsinojalla roikkuu villainen harmaa viltti. Jos valkoisessa sohvassa huomio kiinnittyi eritoten isoihin sohvatyynyihin, nyt huomion varastavat pienemmät sisustustyynyt. Tummaa taustaa vasten ne nousevat esille paremmin kuin valkoista vasten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION