7. elokuuta 2018

Sisustus vauvan saapumisen jälkeen: Tällainen on olohuoneen ryömintäkelpoinen matto

0 comments
"Mitä tapahtui teidän kodin sisustukselle vauvan saapumisen jälkeen?" Tätä on kyselty minulta aika usein esikoisemme syntymän jälkeen. Ja lisäksi moni on voivotellut, että sano nyt hyvästit siistille ja "laitetulle" kodille. Totuuden nimissä pieni vauva ei sotke. Koti on pysynyt järjestyksessä ja meidän mielestämme myös kauniina, vaikka meitä onkin kahden aikuisen sijaan kotona nyt kaksi aikuista ja yksi pienokainen.

Jotain muutoksia kotona toki on tapahtunut. Olohuoneessa vietämme eniten aikaa, joten sieltä löytyy nyt vauvalle leikkimatto ja lahjaksi saadut lelut kerättyinä huopalaatikkoon. Lisäksi nojatuoli on nykyisin lähinnä vauvan päiväunipaikkana, kun sen reunat rajataan tyynyillä niin, että keskelle muodostuu pieni pesä. Aamupala-aikaan tuossa keskellä mattoa on aika usein sitteri, jossa pienokainen viihtyy sen aikaa, kun vanhemmat syövät puuronsa.

Viimeisimpänä vaihtoon meni ihana pompulavillamattomme. Siitä jäi paljon villahaituvaa innokkaan tahmatassuisen vauvan käsiin, joten tilalle hankittiin puuvillainen Decotiquen mustavalkoinen matto kesän aleista. Siitä ei irtoa nukkaa ja tiivis pinta on hyvä vatsallaan viihtyvän vauvan käsien ja polvien alle. Lisäksi maton voi tarvittaessa pesettää (vaikka värien liukuminen vähän mietityttääkin). Uusi matto on tosi kiva ja se muuttaa koko olohuoneen ilmettä! Ainoa, mitä kaipaan, on pompulamaton pehmeys jalkojen alla.

Enemmän kodin ilme muuttuu varmaan sitten, kun lapsi alkaa leikkiä ja levitellä tavaroitaan. Mutta onko sekään sotkua? Elämäntilanteet muuttuvat ja eikö ole aika ihanaa, että koti ja ajajtus kodikkuudesta muuttuvat sen myötä? Emme toki ajatelleetkaan lasta toivoessamme, että hän ei saisi näkyä kotona mitenkään. Päinvastoin. On aika ihanaa, että meidän kahden aikuisen kotimme sopii myös kolmihenkiselle perheelle paremmin kuin hyvin.














Kirjoita kommenttisi!

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.