Projekti: Keittiön toiminnallisuus

torstai 19. tammikuuta 2012

Huomenna on palautettava kurssiprojektin keittiön ensimmäinen suunnitelma. Tällä kertaa piti suunnitella laitteiden paikat, työjärjestys jne. eli toiminnalliset asiat. Materiaalit jäävät siis myöhemmin valittaviksi, ja siitä syystä kuvat ovat myös tylsän mustavalkoisia.

Muistinvirkistykseksi pari kuvaa asiakkaiden nykyisestä keittiöstä.Ja sitten muutokseen.


Pohjakuva keittiöstä. Suurin rakenteellinen muutos tapahtuu siis vasemmassa alareunassa olevan savupiipun ympärillä. Muutoksessa kalusteet kiertävät piippua eli toisen puolen laatikosto avautuu kohti pitkää seinää ja toisen puolen laatikot kohti ikkunaa. Nykyisinhän kaikki avautuvat kohti pitkää seinää.


Seinäkuva pitkästä seinästä. Jääkaapin paikka vaihtuu savupiipun edestä tälle seinälle ja se sijoittuu ainoaan korkeaan komeroon integroituna. Mikron paikka muuttuu myös savupiipun vierestä jääkaapin viereen yläkaappiin. Uuni siirtyy hieman vasemmalle, tiskikone tulee integroituna sen viereen ja allas taas tiskikoneen viereen.
Näkymä eteiseen ja ovelle päin. Savupiippua kiertävälle seinälle tulee vain yhdelle puolelle yläkaapit ja alle laatikostot (kuvassa siis vasemmassa reunassa).


Viimeiseksi näkymä siis kohti olohuoneen uutta suurta oviaukkoa. Toiselle uudelle lyhyelle seinälle tulee yksi leveä 80cm laatikosto. Sen viereen laitetaan valeovi, joka on siis toiselle puolelle aukeavan laatikon kylki. Valeoveen kiinnitetään pyyhetanko, jotta lyhyelle valeovella on oma tehtävänsä.

Asiakkaat tykkäsivät jääkaapin ja mikron paikkojen muutoksesta ja kiittelivät suunnitelmaa siitä, että sillä saatiin iso muutos pieneen tilaan. Odottakaa vaan niitä materiaalimuutoksia!

2 kommenttia:

  1. Näyttää sellaiselta keittiö-muutokselta, missä olisi varmasti mukava ja helppo tehdä ruokaa ja puuhastella muutenkin arkisten askareiden parissa. Kaikki tarvittavat koneet ovat kädenmitan päässä ja pöytätilaa on tarpeeksi. Joskus olisi kyllä kiva romauttaa omakin keittiö lähtöruutuun - kerran viikossa ainakin :D
    En malta odottaa materiaalivalintojasi.

    Katja

    VastaaPoista
  2. Katja: Kiitos kannustuksesta! Olen itsekin innoissani materiaaleista ja sain jo toivomuksiakin niihin. Nyt toivon, että opettajankin palaute on pääosin positiivista. Tykkään kyllä itsekin keittiön pitkästä seinästä ja laskutilasta. Uskon myös, että materiaalien kanssa keittiön ilme muuttuu täysin. :)

    VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION