Mahdollisuus taululeikeille

maanantai 28. marraskuuta 2011

Bongasin taulunkehysliikkeen ikkunasta mainion keksinnön, nimittäin taulukiskon. Sellaisen kanssa voisi vaihdella taulujen paikkoja ilman reikien poraamista. Tuotteena taulukisko ei ole uusi juttu, sillä esimerkiksi galleriat ovat käyttäneet niitä jo vuosia. Olisinpa tajunnut tämän aikanaan remonttia tehdessä!

Toimintaperiaate on kutakuinkin seuraavanlainen. Seinään porataan kiinni pari senttiä leveä kisko, joka näyttää edestä katsottuna tavalliselta listalta. Listan alareunassa on ura, johon taulun ripustusvaijeri saadaan kiinnitettyä. Taulu roikkuu vaijerissa koukulla, joka voidaan kiinnittää vaijerissa haluttuun kohtaan. Ja tadaa, taulujen määrää ja paikkaa (niin sivu- kuin korkeussuunnassa) voidaan vaihdella, ja seinä pysyy koskemattomana.

Päätin vähän leikitellä ajatuksella, että voisin vaihdella makuuhuoneen tauluja vaikka joka päivä. Kuvankäsittelyohjelmalla se onneksi onnistuu. :)

Tekstitaulujen kuvat lainattu Therese Sennerholt.

7 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Erinomainen suorastaan.
  Minä olen niin onneton valitsemaan tauluja seinille, että ne joutuvat melkein aina oston jälkeen kaappien koristeeksi. Tuollaisen kiskon kanssa saisi luvan kanssa vaihdella tauluja vaikka joka päivä.

  P.S. Aika makeet lamput!

  VastaaPoista
 2. Kirsi: Toimisi tämä meilläkin, jos ei tosiaan olisi jo seinät taulukoukkuja täynnä. :) Kiitos lamppukehuista! Ikeasta ovat.

  VastaaPoista
 3. Meillä on uudessa kodissa jo aika monessa huoneessa galleriakiskot. Ovat olleet todella näppäriä, sillä jo muutaman kuukauden aikana on seinillä olevia "ripustuksia" vaihdeltu moneen otteeseen. Tarkoituksena olisi ensi viikolla tilata lisää kiskoja - toimivaksi ratkaisuksi kun ovat osoittautuneet! Voin suositella!

  VastaaPoista
 4. Johanna: kiva kuulla käytännönkokemus. Olen varma, että myös minulla vaihtuisivat ripustukset tiuhaan! :)

  VastaaPoista
 5. mitäs nämä säädettävät koukut ovat nimeltään ja mistä niitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taulujen ripustussysteemi liikkuu usein nimellä galleriakisko. Valmistajia on useita, kannattaa hakukoneen avulla katsella vaihtoehtoja. Tarjolla on usein eripaksuisia ripustuslankoja ja erikokoisia koukkuja. Ero erilaisten osien välillä on se, kuinka paljon ne kestävät roikuttaa painoa. Muistaakseni painorajoitukset menivät noin neljästä kilosta jopa 30 kiloon. Toivottavasti löydät etsimäsi! :)

   Poista
  2. Tosiaan, postaukseen bongasin galleriakiskon kehystysliikkeestä. Ehkä valmistajien sivuilla on kattavammin myyntipisteet.

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION