Oma keittiö uusiksi paperilla

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kurssin piirustuksen opettaja antoi kurssiprojektista erilliseksi tehtäväksi suunnitella keittiö. Päätin tehdä tehtävän meidän omasta keittiöstämme. Tässä tehtävässä kun ei tarvitse miettiä rahoitusta tai muita ikäviä realiteetteja. :)  Muutama kuva havainnollistaakseni nykytilannetta.

Kuvat on otettu ruokailutilan puolelta, jos mietitte asiaa alempana olevaa pohjapiirrosta katsoessa.
Tehtävässä piti suunnitella pohjapiirustukseen koko keittiö ja tehdä lisäksi yhdestä seinästä julkisivupiirustus.


Mitä olen tehnyt? Suurin muutos on jääkaapin siirtäminen keittiön pitkältä seinältä lyhyemmälle, oikeastaan vastapäiselle paikalle nykyisestä. Jääkaapin viereen laittaisin tiskialtaan ja reunaan kapean tiskikoneen.


Pitkälle seinälle tulisi kodinkoneista vain liesi, uuni ja liesituuletin. Näin saataisiin paljon laskutilaa ja keittiöön muodostuisi se kuuluisa kolmio jääkaapin, vesipisteen ja hellan välille.

Tämän seinän piirsin siis julkisivupiirustukseen. Kuvassa siis ylöspäin aukeavat mattapintaiset valkoiset yläkaapit, valkoinen komposiittitaso ja tammiset alalaatikot. Tyyliin sopivia kalusteita löytyisi ainakin Iskulta ja Kvik:ltä.


Kaapistojen taustalle tulisi tapettia. Sitä suojaamaan laitettaisiin lasi välitilaan ja liesituulettimen taakse. Tapetti voisi olla vaikkapa Graham&Brownin Illusion.

Kuva lainattu Tapettikauppa.net.

Liesituuletin taas olisi vaikkapa ihana Elica Star.
Kuva lainattu Konelux.

Toisen puolen voitte kuvitella samaan tyyliin: kaapistoon integroitu korkea jääkaappi tammiovilla, altaan alle laatikosto ja viereen integroitu tiskikone. Yläkaapit olisivat valkoiset.
Mikrolle ei ole erikseen paikkaa, se voisi olla hyvin uunin kanssa samassa laitteessa.

2 kommenttia:

 1. Hei pitkästä aikaa!
  Sinullahan on niin kaunis keittiö jo valmiiksi. Siisti ja valoisa. Olet varmasti oikea keittiöhengetär!
  Olen muutamissa lehdissä nähnyt tapettia keittiössä kaakeleiden sijaan ja itseäni on aina epäilyttänyt, että se menee pilalle höyryjen ja rasvan kanssa. En tiedä uskaltaisinko omaan keittiöön kokeilla, mutta ihanan tapetin olet kuitenkin löytänyt suunnitelmaasi. Ja tuo LIESITUULETIN!!! WAU! Kaikkea ne keksivät.

  VastaaPoista
 2. Kirsi K.: Moikka! Nykyinen keittiö on oikein kiva. Se on todellakin valoisa ja siisti. Meidän ei ole tarvinnut tehdä sille mitään. Otin sen harjoitustehtävään vain vertailukohdan vuoksi. :) Minä olen keittiössä leipuri, avopuoliso on meistä lahjakkaampi kokki.
  Parissa keittiössä olen nähnyt tapettia ja se on toiminut hyvin. Päälle laitetaan kuitenkin aina lasi, jotta tapetti säästyisi mainitsemiltasi roiskeilta ja kosteudelta. Olen samaa mieltä tuosta liesituulettimesta, se on niiin ihana.

  VastaaPoista

BLOG DESIGN BY ADORATION