Annikin puutalokorttelin toinen elämä

tiistai 14. elokuuta 2012

Viikonloppuna Tampereen Tammelassa sijaitseva Annikin puutalokortteli piti avoimia ovia suuren peruskorjausurakan ollessa viilauksia vaille valmis.

Puutalokortteli on suojeltu kohde, joka on ollut kauan huonossa kunnossa. Ja on 1900-luvun alussa rakennettu kortteli haluttu purkaakin ainakin pariin otteeseen.

Reilun vuoden mittaisessa täydellisessä peruskorjauksessa korttelin asunnot saivat muun muassa sisävessat ja suihkut, täysin uudet sisäpinnat ja ulkomaalauksen. Jälkeä ei voinut kuin ihastella! Remontti oli tehty kauniisti vanhaa säilyttäen ja kunnioittaen.

Sain parilta asukkaalta luvan kuvata heidän kotonaan ja kuvat kertovat paljon. Seinissä on paperitapetteja, värit on poimittu perinnevärien kartasta, vanhaa seinää oli jätetty näkyviin, monet asukkaat olivat kunnostaneet vanhoja keittiökaappeja ja vielä valokatkaisijatkin oli otettu sopimaan vanhaan tunnelmaan. Ja katsokaa tuota kylppärin ihanaa laattalattiaa!


...
Open house day at an old quarter at Tampere. Wooden house block from the early 1900' has been completely renovated to respect the old style with modern wibe. The apartments looked fantastic. Every detail was well planned. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION