Valmis suunnittelukohteeni, osa IV

torstai 7. maaliskuuta 2013

Tällä erää viimeinen postaus perheen kesäpaikan laajennuksesta. Säästin viimeiseksi kylpyhuoneen ja saunan. Kylpyhuone jatkaa valoisaa ja ajatonta kodinhoitohuoneen linjaa.

Hieman luksusta halusin kuitenkin tuoda tilaan, joten yksi seinä laatoittettiin Laattapisteen suurella aaltolaatalla (joka on livenä aivan upea). Muut pinnat ovat täysin valkoiset. Harmaan laatan kanssa sopii hyvin yhteen harmaa lasinen suihkuseinä ja isäni tekemä musta pesupenkki. Lattia jatkuu samalla valkoisella laatalla kodinhoitohuoneesta.

Mutta kappas vaan, lattialaatan väri vaihtuu saunan kynnyksellä mustaan. Ja mustaa on saunassa todellakin koko huoneen täydeltä. Seinien ja katon paneelit on käsitelty mustaksi Tikkurilan Supi Saunavahalla. Kiukaan takana on saunan lämpötilanvaihteluita kestävä musta efektilaatta.

Yritin ajaa perheelle läpi pikimustaa saunaa, mutta heitä hieman pelotti, tuleeko tilasta liian synkkä. Kompromissina saunaan tulivat vaaleat lauteet, jotka ovat haapaa (käsitelty myös värittömällä Saunavahalla). Ja oikein kivalta tuo vaalean ja tumman yhdistelmä näyttääkin.

Eikä sauna ole lainkaan synkkä. Katossa olevat kuituvalot antavat yllättävän paljon valoa näin pieneen tilaan. Ja näin kevättä kohti mentäessä saunassa olevalla ikkunallakin on merkitystä. Yksi kuituvaloista on hieman isompi, kiuaslinssi, joka valaisee kiukaalta nousevan höyryn.

Jälleen, jos teillä on tarkempaa kysyttävää, vastailen mielelläni. Laajennuksen esittelyn aiemmat osat ovat WC, Kodinhoitohuone ja Kodinhoitohuoneen välitilan laatta.

...
The last post about the interior design in my family's summerhouse. This time its all about the bathroom and sauna. While the bathroom is a cool and calm with a lot of white, the sauna is all black.

6 kommenttia:

 1. Ihanat tilat! Ja olisi ollut kyllä aivan mahtava kokonaan musta sauna. Ei tosin vaaleat lauteetkaan mustassa saunassa ole ollenkaan hassummat. Itse pidän mustasta väristä niin pinnoilla kuin sisustustekstiileissäkin, ja mielestäni liian harvoin uskalletaan käyttää täysin mustia pintoja hyväksi korostamisessa ja nostamassa muita värejä näkyviin. Nuo välitilan kaakelit, joista oli kuva edellisessä postauksessa iski kyllä minun pikimustaan sydämeeni ;) Käytiin heti kurkkimassa rautakaupan valikoimaa, kun ollaan uusimassa meidän pyykkäysnurkan välitilaa vähän uuteen uskoon... Tuollaiset mustat laatat ovat kyllä ehdottomasti ehdokaslistalla!

  P.S. Tuleeko tuosta saunavahasta kiiltävä pinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bubba! Saunavahan jälki on ehkä puolikiiltävää. Laajennuksen asukas voi korjata minua tähän alle, jos olen väärässä. Mutta jälki ei siis ole aivan matta eikä tietenkään täysin peittävä (paneeleissa näkee hyvin puun kuvioinnin kahdenkin kerroksen jälkeen). Saunavaha oli nimestään huolimatta muistaakseni levitettäessä täysin nestemäistä.
   Tsemppiä remonttiin! Nuo Pukkilan mustat Fasetti-laatat ovat kyllä luonnossa vielä kauniimmat kuin kuvissa.

   Poista
  2. Saunavahan pinta on koskettaessa ihan matta eli puun karhea pinta tuntuu selvästi, näöltään kai puolimatta :) Ja vahakerrosten määrä vaikuttaa myös pintaan. Mitä useampi kerros, sen mustempi ja "sileämpi" pinta.
   Vaha on kuin mustaa vettä ja levitettiin paneeleiden ja jakkaroiden pintaan vaahtomuovi-siveltimellä. Melko nopeaa hommaa ja jälki on kaunista!

   Poista
  3. Kiitos tarkennuksista. Näin muistelinkin. Kuvista jo jonkin verran näkee, että kyllä pinta hieman kiiltää.

   Poista
 2. Voi kiitos ripeästä vastauksesta - molemmille! :)
  Käytiin jo miehen kanssa tänään katsomassa vähän esimakua laattavaihtoehdoista ja ei olisi pitänyt! Kamalasti vaihtoehtoja ja kauneutta! Miten koskaan siitä osaa "sitä oikeaa" valita ...
  Ja tuota saunavahaa kyllä kokeilen johonkin. Vaikka saunan alalauteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! :) Vaihtoehtoja on kyllä tosi paljon. Ennen kauppaan menemistä kannattaa etsiä vaikka kuvia ja tyyliä, jota lähtee hakemaan ja pitäytyä sitten niissä. :D

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION