Yksi kauneimmista

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tässä Stadshemin asunnossa on paljon asioita, joista pidän. Ensinnäkin juttu, joka toteutuu pienemmässä koossa jo nykyisessä asunnossamme, eli keittiön, ruokailutilan ja seurustelutilan välitön yhteys.

Olen varmaan joskus sanonutkin, että näiden tilojen avoin yhdistelmä oli suuri syy siihen, miksi halusimme juuri tämän asunnon kodiksemme (toinen oli varmasti säilytystilan määrä ja kolmas läpitalon valoisuus ja pohjan selkeys).

On ehkä selvää, että ruokapöydän on kätevä olla lähellä keittiötä, jotta herkut eivät jäähdy matkalla hellalta pöytään. Mutta sen lisäksi ainakin me olemme tykänneet hirmuisesti siitä, että seurustelu onnistuu olohuoneeseen myös ruoanlaittajalta. Minä voin vaikka veivata blogisivua sohvalla ja jutella samalla ruokaa laittavalle miehelle (kyllä, useimmiten kuitenkin autan keittiössä), ja kun talossa on vieraita, ruokapöytä antaa lisää istumapaikkoja vieraille.

Kuvien asunto on tilankäytöllisesti aivan unelma! Suuren suuri keittiö ja ruokailutila (ja saareke, joka on unelmani!) aukeavat kauniiden pariovien kautta valoisaan olohuoneeseen. Muutenkin asuntoon tulvii valoa joka huoneeseen isoista ikkunoista. Keittiössä pidän saarekkeen lisäksi avoimuudesta. Takaseinä on selkeä ja korkeat kaapit ovat huomaamattomasti "seinän sisässä".

Uhraisin mielelläni unelmaasuntoni neliöt kuvien lailla olohuoneeseen ja keittiö/ruokailutilaan. Pienempi makuuhuone, johon mahtuisi parisänky ja vaatekaappi/vaatehuone, olisi oikein riittävä. Pienemmästä makuuhuoneesta tekisin työtilan.

Unelmat lähtivät lentämään melkoisella vauhdilla. Mutta tämän täytyy olla yksi kauneimmista asunnoista, joita olen nähnyt. Ja tarkoitan nyt huonejakoa, ikkunoiden ja valon määrää, tilojen selkeyttä ja ja ja...

Kaikki kuvat lainattu luvalla / All pictures borrowed by permission of: Stadshem
...
I instantly fell in love with this apartment. It has about everything I love: big and combined kitchen, dining and living area, lots of light, clear space and all the rooms you need (and the space in the most important spaces, not in the bedroom or the second bedroom/working space). Love love love!

2 kommenttia:

BLOG DESIGN BY ADORATION