DIY: Keittiön kasvojenkohotus

torstai 23. lokakuuta 2014

Olen miettinyt jo jonkin aikaa, miten saisin vuokra-asuntomme avokeittiöstä vähän enemmän omantyylisen. No, siihen vaadittiin lopulta aika pieniä juttuja.

Halusin avokeittiöstä vähän vaaleamman ja valoisamman. Keittiönurkkaus on tuntunut muuhun kalustukseen verrattuna synkältä. Ehkä syynä oli runsas puunkäyttö nurkkauksessa. Saareke on tammea, kaapinovien reunoissa on tammea, työtason reunassa on tammea ja lisäksi vetimet ja valolippa olivat tammea (tai sen väriset).

Osa näistä oli helposti muutettavissa, ja voi vitsit, miten iso ero syntyikään. Vaihdoin vanhan valolipan valkoiseksi ja vetimet läpinäkyviksi.

Lisäksi leikin jälleen sisustusmuovilla. Luulenpa, että tämä saa riittää nyt vähän aikaa, vaikka muovi niin helppokäyttöistä onkin. Laitoin siis välitilaan marmorikuvioitua sisustusmuovia. Vanhat valkoiset laatathan olivat todella ok, mutta niiden ruskea saumaus teki välitilasta jotenkin tumman.
Hellan ympärille en kuitenkaan uskaltanut muovia laittaa. Ajattelin, että muovi voisi pahimmillaan sulaa. Hellanurkkaus laattoineen ei onneksi näy kuin eteisestä. Olohuoneesta ja sohvalta katsoen keittiö on nyt ihan paraatikunnossa.

Koko muutos maksoi vaivan muutamana iltana ja noin 10 euroa. Mikä parasta, nyt katselen keittiötä todella tyytyväisenä. Tammireunaiset kaapinovetkaan eivät näytä enää pahalta. Ehkä puuta oli vain vähän liikaa.

PS. Muutoksen lähtökohdan voitte tsekata postauksen lopussa.


Tästä lähdettiin siis liikkeelle: 


...
I did a little make over in our kitchen. It's all brand new for me now! I removed some wood in the kitchen and replaced them with white, such a difference for my eyes.

8 kommenttia:

 1. Ihan mahtava muutos, itse on suunnitellut samaa! Juuri testasin ekaa kertaa tuota marmoria tarjottimeen ja oon tosi tyytyväinen lopputulokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Tosi helppo tapa kyllä muuttaa ilmettä.

   Poista
 2. Kertakaikkiaan jännää miten maku muuttuu muodin mukaan. Tuollaiset puureunaiset keittiökaapin ovet olivat niiiiin supertyylikkäät 90-luvulla, minäkin kerkisin sellaisia hankkia kahteenkin asuntoon. Ja nyt ne näyttävät ...noh, kertakaikkiaan ysäriltä. Ovatkohan ne ihanaa retroa joskus 30 vuoden kuluttua? ;-) Kontaktimuovi ja kahvojen vaihto kyllä piristi tunnelmaa! Kaipa nuo puiset reunat olisi ihan mahdollista maalata jos oikein innostuisi tuunaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puureunaisia kaappejahan näkee taas keittiökuvastoissa. Ne ovat siis jo tulleet takaisin. Noista tammivetimistä en ole ihan varma. :D Ne voisivat sopia johonkin supersimppeliin ja moderniin kaapinoveen.
   Maalaaminen olisi helppo homma, mutta vuokra-asunnon keittiössä sellaista ei voi ilman lupaa tehdä. Kaikki muutoksethan täytyy olla palautettavissa ennalleen. Mutta kuten sanoin, nuo puureunat eivät itseäni häiritse enää yhtään. :)

   Poista
 3. Voi miten kiva muutos! Itse toteutin samalla kuosilla samantyyppisen muutoksen meidän keittiöön vuosi sitten, ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Meilläkin on vuokra-asunnossa nuo samaiset puureunat/listat, mutta ne päällystin valkoisella dc-fixillä, mikä myös mukavasti piristi yleisilmettä. Uudestaan en kyllä jaksaisi värkkäillä niitä, sen verran iso homma oli... :D

  -Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eppu! Reunojen päällystäminen kuulostaa kyllä melkoiselta urakalta! :D Meillä on keittiön saareke kokonaan puun värinen, joten nuo puiset reunat sopivat ihan hyvin ilmeeseen. :)

   Poista
  2. Moi! Muistatko yhtään, mistä ostit nuo läpinäkyvät vetimet? :)

   Poista
  3. Hei! Muistan toki. Ne ovat Ikeasta.

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION