Remonttiblogi: Valmis keittiö

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Valmistuihan se lopulta keittiökin! Lopputulos on valkoinen, pääosin vetimetön, ihana, unelmieni keittiö! En malta odottaa, että pääsen tuolla kokkailemaan.

Laskutila lisääntyi nykyiseen verrattuna aika reilusti. Saarekkeen ympärillä voi lisäksi työskennellä kummalta puolelta. Lisäksi korkeiden kaappien 80cm leveässä kaapissa on ovien takana aamiaiskaappi, johon pujahtavat piiloon keittiön pienkoneet blenderistä leivänpaahtimeen.

Matalat ja leveät yläkaapit halusin eritoten arkikäytössä oleville laseille ja toisaalta tuomaan mielenkiintoa laattaseinälle (josta on tulossa vielä oma postauksensa). Tumman tason, tummien laattasaumojen, keittiökaappien alumiinilistojen ja kaiken valkoisen liitto toimii juuri kuten toivoinkin. Ohut, vain parisenttinen taso on yksi ehdoton lempparini. Se tuo keittiöön ilmavuutta.

Herkkuna seinällä on Artemiden Faretto -seinävalaisin, jonka tiesin heti haluavani uuteen keittiöön. Yksi toteutunut haave sekin, kuten tietysti koko keittiö! Äitini voisi osata sanoa, kuinka kauan olenkaan puhunut ja haaveillut aivan omasta, uudesta, juuri meille suunnitellusta keittiöstä. Ja nyt minulla se on!

Tähän huoneeseen palataan varmasti vielä yhä uudestaan ja uudestaan, kunhan arjen käyttökokemuksia vähän kertyy.


Ja mistä siis lähdettiinkään liikkeelle?

Kunnes tuli valmista.

...

Sitten sananen asennuksesta. Otimme keittiön Kvikiltä kokoamattomana. Toimituspäivänä olohuoneen lattialle kasautuikin siis laatikkotolkulla mitä erilaisempia pakkauksia. Hieman kauhistuin, kun mietin edessä olevaa kokoamisurakkaa, mutta toisaalta rahallista säästöä tuli useita satoja euroja.

Olen aiemmin koonnut niin Ikeaa kuin keittiöistä Gigantin Epoqia. Kaikkien kokemusteni perusteella en suosittele aivan aloittelijoita kokoamaan Kvikin keittiötä itse.

Lopputulos miellyttää minua oikein paljon, mutta mikään ihan mutkaton homma tämän keittiön kasaaminen ei ollut (eikä sitä sellaisena edes Kvikillä mainostettu).

Kokosin keittiön isäni kanssa ja meille tuli tavaksi puhua muun muassa "insinöörin erikoisista", kun vastaan tuli saranan tai laatikon liukukiskon vaatima ylimääräisten reikien poraamista. Hommassa tarvittiin poraa ja tarkkaa mittaamista, sillä eräskin sarana vaati 26,5 mm etäisyyden yläreunasta. Huhuh. Kaikki kokoamisohjeet olivat englanniksi ja ne tulivat pakettien mukana yksittäisinä tulosteina. Saattoi ihan pari kertaa olla juuri se oikea ohjepaperi hukassa ja paperipinoa sai plärätä ees taas. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Gigantilla keittiön kokoamisohjeet tulivat yhdessä paksussa vihkosessa.

Yhteen kaappiin kuuluvat osat olivat useammassa paketissa, joita sitten metsästin kasasta numerokoodien perusteella. Sitä kiitän, että toimituksessa oli kaikki tarpeellinen eikä mitään ollut jäänyt matkalle.

Laatikoiden kiskojen asennuspaikkoja ihmettelimme myös. Korkeiden ovien takana olevat sisälaatikot ohjeistettiin asentamaan niin etureunaan, että ovi otti lopulta sisälaatikon etureunaan kiinni. Siirrettiin liukuja sitten yhdet reiät taaksepäin ja niitä olisi voinut pakittaa kaapin takareunaan sitäkin enemmän - tilaa riitti.

Pientä funtsimista vaati myös matalien ja leveiden yläkaappien kiinnitys seinään ja varsinkin niiden tukeminen kiinnityksen aikana. Tämä on tietenkin vain minun kokemukseni eikä vähennä yhtään sitä riemua, jota tunnen valmiista keittiöstä. Eli valmista tuli ja hyvältä näyttää!
...

Our new kitchen is everything I have dreamed of before! Love it!

2 kommenttia:

  1. Itsellä keittiöremontti on lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Ikean ja Gigantin keittiöitä olen myös hintatason vuoksi katselllut, onkohan niiden kokoaminen kokemuksesi mukaan ihan hirveän työlästä, vai kannattaako ottaa asennuspalvelu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mi! Anteeksi vastaukseni viipyminen. Tuo kokoamisen hankaluus riippuu varmaan siitä, miten paljon on muutoin koonnut kalusteita. Ikean keittiöitä en ole koonnut, mutta Epoqin mukana tuli ainakin hyvät ohjeet (suomeksi). Itse kokoaminen on aika simppeliä, enemmän miettimistä vaatii sitten kaikki paikalleen asentaminen. Haha, en tiedä oliko tästä vastauksestani mitään hyötyä, mutta toisen puolesta ei oikein voi luvata, että kasaaminen tulisi onnistumaan. Tsemppiä!

      Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION