Vuoden parhaat sisustushankinnat: hotellifiilistä, uutta väriä ja valoisuutta

lauantai 31. joulukuuta 2016

Kulunut vuosi oli ensimmäinen kokonainen vuosi tässä kodissa. Kodin laittamista on riittänyt vielä isompien ja pienempien yksityiskohtien osalta.

Päätin summata blogivuoden 2016 valitsemalla kolme onnistuineinta hankintaa kotiin.

Kolmantena on makuuhuoneeseen hankittu topattu sängynpääty, joka korvasi liian matalan rautaisen päädyn. Korkea pellavainen sängynpääty tuo makuuhuoneeseen hotellimaista fiilistä, pehmeyttä ja oikean mittakaavan mataliin ikkunoihin nähden.

Petauksen fiilis on päädyn kanssa vaihdellut vaaleasta hyvinkin tummaan tyynyjä, verhoja ja päiväpeittoa vaihtamalla. Ja hei, pian tulee taas sekin hetki, kun tekee mieli vaihtaa tekstiilit vaaleisiin. Kevät.


Toisena on terassin öljyäminen tummanruskeaksi. Toukokuussa tekemäni homma vei pari päivää ja toi kertaheitolla vanhan ja harmaantuneen terassin tälle vuosikymmenelle.

Uusi öljytty pinta hylkii tehokkaasti vettä ja kiiltelee kauniisti. Sille oli kiva nostaa iso terrakottaruukku täynnä kesäkukkia ja vanha istuinryhmä, joka on sävy sävyyn öljytyn terassin kanssa.


Ensimmäisenä listalla on ehdottomasti ikkunankarmien maalauttaminen valkoiseksi. Koko kodin ilme muuttui valoisammaksi. Kun homma oli valmis, unohdin heti miltä ruskeat karmit olivat näyttäneet. Niin hyvin valkoiset karmit sopivat sisustukseen.

Vanhat messinkihelat olivat uudistuneiden ikkunoiden korut. Moni on kysynyt maalauksen jälkeen hankimmeko kultaiset helat. Voi siis sanoa, etteivät ne päässeet oikeuksiinsa ruskeissa karmeissa.

Iso homma maalauksen jälkeen oli sälekaihtimien pintaosien vaihtaminen valkoisiksi. Vaihto oli näpräystä ja huolellisuutta vaativaa hommaa, mutta ei mitenkään vaikeaa.
Hankintoja yhdistää se, että kaikkia mietittiin ja suunniteltiin huolella. Siksi toivon, että ratkaisut myös kestävät käyttöä ja aikaa.

Saa nähdä mitä projekteja ensi vuosi tuo tullessaan! Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION