Kodikas arkisisustus – nämä kolme asiaa fiksaan joka ilta

torstai 5. tammikuuta 2017

Viihtyisä koti on minulle yksi onnellisen arjen tekijä. Siksi haluan pitää kodin kauniina niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Siisteyden ylläpito jää arki-iltoihin, eikä silloin tee todellakaan mieli alkaa järjestellä koko kämppää. Minulle on tullut rutiini kolmesta pikku fiksauksesta, joilla kodin saa kuntoon nopeasti.

Ensimmäisenä, kun olen saanut ulkovaatteet pois päältä, kiertelen sytyttämässä epäsuoraa valoa antavia sisustusvalaisimia vähän joka huoneeseen. Olohuoneessa myös kattovalaisimet antavat epäsuoraa valoa, joten ne napsautan myös päälle. Muut roikkuvat kattovalaisimet saavat jäädä sytyttämättä.

Epäsuora valo antaa pehmeää tunnelmaa. Joku voisi myös sanoa, että se jättää kodin nurkat hämäriksi, jolloin pöly ei näy, mutta minä puhun mieluummin tunnelmasta. Näin pimeään vuodenaikaan on kiva sytyttää myös ulkovalot, jolloin olohuoneen ikkunoiden takana on jotain muutakin kuin mustaa.

Toisena hommana pöyhin ja asettelen sohvan tyynyistä ainakin pienet sisustustyynyt. Nopea homma, jonka jälkeen olohuone näyttää heti skarpilta. Sitten onkin aika pyllähtää tyynyjen keskelle istumaan. Sohvalla istuen kirjoitan tätäkin postausta. Aika usein telkkaria katsoessa tulee järjesteltyä myös lehdet sohvapöydän alahyllyllä ojennukseen ja turhat tavarat pöydältä pois.

Tästä päästäänkin sitten keittiöön ja kolmanteen kikkaani. Siistin päivittäin tasot likaisista astioista ja muista irtotavaroista. Tämä kannattaa tietenkin tehdä vasta ruuanlaiton jälkeen. Minusta on ihana tulla aikaisin aamulla siistiin keittiöön aloittamaan smoothien tekeminen. Tasojen siistiminen on yksi keino varmistaa, että sotkut eivät harmita ensimmäisenä aamulla.

Kun nämä kolme juttua tekee joka päivä, ei haittaa vaikka lehtikeräyssäkki pursuilee, villakoiria juoksentelee varjoissa, sänky on yläkerrassa petaamatta tai pyykkiteline valtaa alaa työhuoneessa.

2 kommenttia:

 1. Itse olen huomannut saman, että pienillä fixauksilla saa siistin ilmeen, varsinkin tuon keittiön osalta. Eihän se haittaa, että talo näyttää asutulta, joten ihan joka kohtaa ei aina tarvitse olla jynssäämässä :D

  Kiva blogi, lisään sinut lukulistalleni! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kyllä kodin pitää asutulta näyttää. :)
   Kiva, että jätit käynnistäsi kommentin!

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION