Inspiroiva koti: Värikkyys ei tarkoita kirjavuutta

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Törmäsin tähän kutsuvaan ja sävykkääseen kotiin ja aloin miettiä värejä. Jos minulta kysytään, millainen on värikäs koti, mielikuvani on varmasti erilainen kuin jollain toisella.

Värikäs kotihan voi olla ääripäissään kaikkia värejä syleilevä sirkus tai yleisilmeeltään hyvinkin vaalea koti, jota on terästetty värikkäillä kontrastiesineillä.

Näissä kuvissa nähdään yksi vaihtoehto ja tulkinta värikkäästä kodista. Seinissä on käytetty melko voimakkaitakin värisävyjä: ruskeaa ja roosaa. Värivalintoja on vielä tuettu tekstiili- ja kalustevalinnoilla.

Värikkyydestä huolimatta kodin yleisilme on mielestäni hyvin neutraali. Värikkyyttä voi pehmentää valitsemalla harmonisen ja ennen kaikkea yhtenäisen väripaletin sisustukseen.

Ehkä moni arasteleekin värejä siksi, ettei tämän paletin kokoaminen ja harmonian saavuttaminen ole ihan helppoa. Vanha hyvä neuvo on lähteä liikkeelle jostain olemassa olevasta väripaletista. Poimi sävyt tapetista, sisustustyynystä tai vaikkapa tilassa olevasta koriste-esineestä. Tällöin jokainen  sävyperheeseen valittu esine tukee muita  samalla perusteella tehtyjä valintoja.

Ja sitten kun siltä tuntuu, voi alkaa rikkoa sävyperhettä ja leikkiä harkituilla poikkeuksilla.

Kaikki kuvat lainattu / All pictures borrowed by permission of: Alvhem 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION