Kesäiseen keittiöön riittävät vihreys ja yrtit

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Mustavalkoinen keittiö on freesi ympäri vuoden. Pidän siitä, että tasot pysyvät puhtaina ja työskentelylle jää paljon tilaa. Kahvikoneen ja Pariisi-taulun lisäksi tasoilla on harvoin tavaraa. Kesäaikaan siihen eksyy kuitenkin aika usein yrttejä, joita käytetään ruoanlaitossa lähes päivittäin. Koska myös oliiviöljy ja balsamico ovat ahkerassa käytössä, keksin laittaa nämä yhdessä vanhaan sinkkiseen boksiin, joka on alun perin ruukku. Siitä on helppo nipsaista oksa tai pari ruokaan. Sinkin hohtava pinta sopii myös kesän valoisuuteen ja näyttää mustalla tasolla keveältä.

Astiakaapin päällä on kauniin vaaleanvihreä kultaköynnös, joka on menestynyt hienosti vähän varjoisammallakin paikalla. Saa nähdä, miten syksymmällä käy. Valoa on selvästi riittänyt, sillä myös kärsinyt sutipuuni on kasvattanut hentoisia uusia lehtiä portaiden alla.

Mustavalkoinen keittiö on edelleen ihana, vaikka trendit liputtavatkin juuri nyt värillisten keittiöiden puolesta. Valkoinen voi olla tylsä, mutta taatusti aina ajankohtainen ja klassinen valinta, johon ei kyllä taida kyllästyä koskaan. Samoin tuo tummasaumainen laattaseinä on ihan napakymppi. Mietin usein, että keittiön takia voisi olla haikeaa joskus lähteä tästä kodista uuteen. Ehkä se on vaarana, kun on saanut kerran suunnitella ja toteuttaa unelmien keittiön. Seuraavaltakin keittiöltä toivoisin aamiaiskaappia (ehdoton meillä!), saareketta ja tiettyä keveyttä, joka syntyy siitä, ettei yläkaappeja ole tungettu tilaa mataloittamaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION