13. joulukuuta 2018

Kranssi on tänä jouluna runsas - näin teet sen helposti

30 comments
* Postaus tehty yhteistyössä Juhlakukat.fi-kukkaverkkokaupan kanssa. *

Pari vuotta sitten yksinkertaiset eukalyptuskranssit valtasivat sisustusblogit, -lehdet ja aika monet kodit. Jos mahdollista, kranssihuuma tuntuu olevan vielä tätäkin suurempi tänä vuonna. Niin paljon olen nähnyt somessa erilaisia kransseja. Skaala on kuitenkin laajempi eikä käytössä ole vain minimalistista eukalyptusta.

Minulla oli tänä vuonna mielessä runsas kranssi, joka saisi rönsyillä. Toteutukseen sain kumppaniksi kukkien kotimaisen verkkokaupan Juhlakukat.fi:n. Moni ehkä tietääkin, että rakastan kukkia, leikkoja erityisesti, joten innostuin, kun sain tietää, että kukkiakin voi tilata netistä. Toimitus onnistuu joko postiin tai kotiovelle.

Juhlakukat.fi myy kuluttajille leikkokukkia tukkupuntteina. Esimerkiksi ne eukalyptyksen oksat myydään puntissa, joka sisältää noin kymmenisen oksaa. Koska joulu on todellista kukkien aikaa, näytän parissa postauksessa, miten paljon puntista oikein riittääkään kukkia (todella moneen juttuun!). Tässä postauksessa tehdään kranssi ja seuraavassa kimppu ja lautasliinapidikkeet joulupöytään.

Hauskuus ei lopu tähän! Saan arpoa blogin lukijoiden kesken 20 euron lahjakortin Juhlakukat.fin verkkokauppaan. Riittää, että kommentoit tätä postausta 18.12.2018 klo 17 mennessä ja jätät minulle sähköpostiosoitteen, josta saan sinut kiinni, jos onni osuu kohdalle. Arvonta on päättynyt. Lahjakortin  voitti nimimerkki Minna. ONNEA!

Mutta nyt kranssin kimppuun. Näin tein runsaan, rönsyilevän kranssini.









Tarvikkeet: 
eukalyptusta n. 4 oksaa*
unelmaa n. 4 oksaa*
marjakuismaa 3 oksaa*
kranssipohja
rautalankaa
(kukkateippiä)

*kukat saatu Juhlakukat.fi-verkkokaupasta




Tapoja tehdä kransseja on monia. Minä aloitin laittamalla unelman oksat kiinni kukkateipillä ja rautalangalla kranssin keskeltä kiipeämään kumpaakin reunaa ylöspäin. Nämä rajasivat työskentelyalueen. Yllä olevassa kuvassa taitaa pöydällä olla koko puntti unelmaa ja eukalyptusta. Kranssiin riittää kuitenkin pienempikin määrä, ellei sitten halua tehdä esimerkiksi koko rengasta ympäröivää kranssia!

Päälle kiinnitin jälleen rautalangan avulla muutamasta kohtaa eukluptuksen yhtä pitkät palat. Pohja kannattaa tehdä tukevaksi, jotta seuraavien kerrosten varsien päitä on helppo pujottaa piiloon ensimmäisten kerrosten lomaan.



Seuraavat unelman oksat otin selvästi lyhyempinä ja kiinnitin jälleen rautalangalla. Painopiste on koko ajan kranssin "pohjalla", josta halusin runsaan, mutta kuitenkin niin, ettei keskelle jää mitään selvää yhtä kiinnityskohtaa. Rennosti oksia ristiin ja rastiin. Ja sitten taas eukalyptusta päälle.

Jotta kranssista tulee rönsyilevä, ei rautalangalla kannata sitoa kaikkia haarautuvia oksia nippuun. Ohuella rautalangalla voi onneksi kuin ommella, eli pistää sen läpi varsien ja oksien välistä ja sitten kiristää.

Jatkoin vuorotellen näiden kahden kanssa noin neljä kerrosta niin, että seuraavan kerroksen oksat olivat aina lyhyempiä kuin edellisen. Seuraavissa kuvissa mallailen toista kerrosta ja alemmassa se taitaa olla paikoillaan.





Viimeisenä kiinnitin kranssin paksulle pedille kolme marjakuisman kukintoa. Pulleat marjat viimeistelevät rönsyilevän ja runsaan fiiliksen - ja tuovathan ne myös annoksen jouluisuutta kranssiin.



Meillä kranssi roikkuu ikkunassa. Jotta se erottuisi siitä myös iltaisin, kieputin kranssipohjan ympärille ohuen paristoilla toimivan metallilankavalosarjan. Pienet ledit eivät kuumene ja ne näkyvät vain vähän lehtien seasta.



Mitäs pidätte? Onko kranssi parempi runsaana vai minimalistisena?

Jätä kommenttisi!

  1. Kaunis kranssi, juuri sopivasti vihreyttä ja pienet valot kruunaavat sen��
    soili.koti@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis kranssi - kiitos ohjeesta. Itse tykkään sekä runsaista, että minimalistisista kransseista.

    Ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukavaa, jos kokeilet ohjetta. :) Hyvää joulua!

      Poista
  3. Kivan näköinen valojen kanssa. Ihan tykkään runsaista ja pienemmistäkin kransseista. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kranssit ovat kyllä monipuolisia joulukoristeita. :)

      Poista
  4. Ihanan yksinkertainen kranssi. Mukana arvonnassa☺
    Sarianna.saari95@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Ihana kranssi ! Mukana arvonnassa.
    susannaposti88@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Itse pidän runsaista kransseista ja miten ihanaa olisikin voittaa kukkia joulun juhlakoristeluita varten.

    lm.vikman@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Onpa kaunis kranssi, juuri sopivan runsas! Marjakuisma sopii tuohon kauniisti, täytyypä kokeilla itsekin :) Mitä luulet, säilyykö kranssi ulkona? Hyvää joulun odotusta! Terveisin Andrea

    andrea.blomqvist@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Marjakuisma on ihanan jouluinen lisä tähän. En usko, että nämä lajit tykkäävät pakkasesta. Kotoisammat havut, varvut ja kävyt marjakuisman sijaan voisivat toimia ulkona paremmin. Ihanaa jouluaikaa myös sinulle Andrea!

      Poista
  8. Kaunis kranssi!
    Mukana arvonnassa :)
    psotin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Vau! Mukana!

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mukana :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  11. Ihanan kranssin olet tehnyt!
    T. Tuija

    VastaaPoista
  12. Ehkä enemmän pidän runsaista kransseista, mutta tämä on kyllä tosi nätti! Mukana :)

    VastaaPoista
  13. Ihana kranssi, voisin itsekin kokeilla riittäisikö kädentaidot :)

    emilisko@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ihan varmasti riittää. :) Kokeilemaan vaan.

      Poista
  14. Todella kaunis :-)
    Sara.rokman@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Mukana arvonnassa, itse en ole ehtinyt tänä jouluna tekemään kranssia, viime vuonna oli minimalistinen eukalyptuskranssi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan! Vielä ehtii hyvin tehdä, jos haluat. Kranssi on aika nopea tehdä.

      Poista

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.