14. syyskuuta 2019

3 x sisustusidea kotiin Habitaresta

0 comments
* Habitaren sisäänpääsy bloggaripassilla saatu messuilta.

Kiersin Habitarea etsiskellen ideoita uuteen kotiin. Vaikka monetkaan messuosastojen esillepanoista eivät ole sellaisinaan vietävissä kotiin, niistä voi poimia ideoita ja inspiraatiota kotisisustukseen. Päätin selkokielistää kolme näistä ideoista. Huomenna ehtii vielä käydä messujen tarjontaa tutkimassa.



1. Maalaa seinä. Tuo potkua vaaleaan sisustukseen maalaamalla seinä, kuten Signals-näyttelyssä on tehty. Näyttelysisustuksessa vihreä seinä on yhdistetty vielä kalustuksen ja tekstiilien avulla voimakkaaseen punaiseen, mutta reipas seinäväri toimisi tehosteena ja kehyksenä vaaleammalle sisustukselle vähemmilläkin muutoksilla, esimerkiksi yhdistettynä ryhmään viherkasveja tai heittämällä sohvalle samaa väriä olevia tekstiilejä.

Toinen maalausidea on väriblokki vaalealla seinällä (alempi kuva). Edellisessä kodissamme tein tällaisen suorakulmion ruokailutilaamme ja se toimi mainiosti pöydän paikkaa rajaavana ja kehystävänä elementtinä.



2. Valitse väri ja sisusta sen eri sävyillä. Erilaiset sävyt ja materiaalipinnat toimivat yhteen ja tekevät sisustuksesta moniulotteisen. Samalla yksivärisyys tekee tilasta seesteisen. Mitä riisutummalla ilmeellä mennään, sitä seesteisempi on lopputulos.




3. Yhdistele eri puunsävyjä ja nivo ne yhteen värimaailmalla. Kellertävä ja tumma puu voivat sopia yhteen, jos sisustuksessa on muutoinkin kellertävää (esim messinkiä, kuten kuvassa) ja tummaa (kuten seinäväri kuvassa). Oletko kuullut säännön, jonka mukaan eri puulajeja ei saa yhdistää? Sekin sääntö on tehty rikottavaksi.


Kirjoita kommenttisi!

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.