Vuokrakaksion remppa: Ennen ja jälkeen

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Noniin, viimein pääsen raottamaan sisustusprojektiani teillekin. Tämän parissa on vierähtänyt oikeastaan koko kevät. Oman asunnon sisustaminen on jäänyt vähän alakynteen.

Kyseessä on vanhempieni sijoitusasunto, joka on jo saanut remontin jälkeen ensimmäiset vuokralaisensa. Asunnosta tuli ihana! Toivottavasti uudet asukkaat viihtyvät tässä valoisassa ja modernissa kodissa.

Pohja on todella toimiva ja säilytystilaa on poikkeuksellisen paljon. Lähtökohta oli siis hyvä. Remontti viimeisteli asunnon ilmeen aivan täysin. Ajattelinkin näin ensin näyttää ennen-jälkeen kuvia. Seuraavassa postauksessa katsotaan sitten tarkemmin huoneiden ratkaisuja.

Hieman yli 50 neliön kaksio oli ostohetkellä 80-luvun asussa pinnoiltaan. Kaksion seinissä oli kohotapettia, lattiassa oli muovimattoa ja kulunutta parkettia ja värimaailma oli aika masentava eikä lainkaan raikas.

Suurin muutos tehtiin keittiössä, joka oli sekä materiaaleiltaan että toiminnallisuudeltaan vanhentunut. Isohko olohuone-keittiötila oli rakennusvaiheessa jaettu kahteen osaan laittamalla jääkaappi ja yksi korkea kaappi keskelle lattiaa. Tämä pimensi asuntoa, koska valo ei päässyt virtaamaan suoraan läpi asunnon. Niinpä keittiö päätettiin laittaa vain kahdelle seinälle. Muutos oli todella huima! Toiminnot jaettiin olohuoneeksi ja keittiöksi värien avulla. Palataan tähän tarkemmin seuraavassa postauksessa.

Isäni teki asunnon remontin pääosin itse (tietenkin ammattilaisten sähkö- ja putkitöitä lukuun ottamatta). Perheenjäseniä on ollut niin purkamassa vanhaa, kokoamassa uutta, maalaamassa ja tapetoimassa.

Oma osuuteni on ollut neuvoa sisustuksen linjassa. Valitsin pintojen ja kiinteiden kalusteiden värit ja tyylin sekä pyörittelin keittiösuunnitelmaa isäni kanssa. Varsinaisia sisustussuunnitteluun kuuluvia seinäkuvia tai huonekortteja en tehnyt mistään huoneesta. Esimerkiksi ohjeistin, että parketti voisi olla mieluiten harmahtavaa. Käytiin isäni kanssa yhdessä katsomassa sopivia sävyjä ja kuviointeja, mutta täsmällisen valinnan hän teki itse. Toki juttelimme koko ajan budjetista: mihin laittaa rahaa, ja missä kustannuksista voi säästää. Remontin piti pysyä järkevässä hintahaarukassa.

Kylpyhuone/sauna ja wc jäivät tässä remontissa ennalleen.

Kuvien katsomisen jälkeen jotakuta saattaa kiinnostaa, mitä projekti maksoi. Summa pyörii kaikkiaan noin 8000 eurossa (sis. ostettu työ, keittiökalusteet, maalit, tapetit jne. = kaiken).

KEITTIÖNURKKA: NYT JA ENNEN

NÄKYMÄ ETEISESTÄ OLOHUONEESEEN: NYT JA ENNEN



OLOHUONE: NYT JA ENNEN

MAKUUHUONE: NYT JA ENNEN



ETEINEN: NYT JA ENNEN


 

ALKUPERÄINEN POHJA

...
Finally some pictures of the interior design project that has kept me busy this spring. Now and before -pictures. In the next posts I'll get more to details.

4 kommenttia:

  1. Todella kaunis lopputulos. Oli kyllä tukkoinen aikaisemmin, kun keittiössä oli kaapit keskellä lattiaa. Näkymä eteisestä - olohuoneeseen on nyt avara ja kaunis. Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tepa! Aika pienellä muutoksella tuli iso ero keittiöön. :)

      Poista
  2. Keittökalusteet ovat todella tyylikkäät! En vain menisi takuuseen tilasta, mikä on jätetty korkeakaapin ja ulkoseinän väliin, mielestäni ratkaisu ei ole kovinkaan perusteltu ajatellen muun laskutilan vähäisyyttä. Mielestäni myöskään eteisen tapetissa olevan kuosin väri ja keittiössä olevan maalin sävyt eivät aivan kohtaa.

    Kuitenkin lopputulema on raikas ja luultavastikin moneen makuun helposti muunneltavissa. Mielenkiintoinen blogi, olen ehtinyt jo yhdeltä istumalta ahmia muutaman sivullisen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Fiia! Kiva, että olet viihtynyt blogissa. Ja pahoitteluni, että vastaukseni on viipynyt. Viestisi oli jäänyt blogiloman aikana tulleiden viestien sekaan. Pahoitteluni siis vielä kerran.
      Keittiösuunnittelu on vähän niinkuin moni muukin asia - makukysymys. Jätimme keittiökalusteet ihan tarkoituksella irti ikkunaseinästä, koska kaapistoja ei haluttu verholippaan kiinni (eikä niitä haluttu purkaa, koska kattoremppaa ei haluttu tehdä). Minusta väli kaapiston ja ikkunaseinän välissä tuo tilan ilmeeseen väljyyttä. Jos vuokralainen on laittanut ikkunaan verhon, se saa tilaa hengittää eikä jää keittiökaapin taakse. Mitä laskutilaan tulee, sen määrä haluttiin ilman muuta maksimoida, mutta toisaalta ei haluttu jättää jääkaappia ainoaksi korkeaksi elementiksi. Arvokasta säilytystilaakin kaivattin. Mietin myös, että vuokralaisille tulee tilaan luultavimmin ruokapöytä keittiön läheisyyteen, joka toimii laskutilana/työskentelytasona helposti. Mutta kuten sanoin, kukin miettii näitä tavallaan eikä ehdottomia oikeita ratkaisuja ole. :)
      Värisävy on napattu tapetista ja valittu värikartasta mahdollisimman lähelle. Aivan samoja sävyt eivät tietenkään ole, luonnossa ehkä lähempänä toisiaan kuin kamera pystyy tallentamaan. Ehkä enemmänkin jujuna on vain saman sävymaailman jatkuminen eteisestä keittiöön.

      Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION