Vuokrakaksion remppa: Huone huoneelta

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vanhempieni vuokrakaksion rempassa haluttiin päivittää asunnon ilme 2010-luvulle. Keittiö koki suurimman muutoksen. Vanha purettiin täysin pois ja tilalle tuli uutta. Eli mitä tarkalleen?

Keittiön muoto säilyi samana ja toiminnot pysyivät vanhoilla paikoillaan (jääkaappia lukuun ottamatta). Mietin hieman saareketta, mutta se olisi mennyt turhan ahtaaksi ilman vesiputkien paikan vaihtamista. L-keittiö istui huoneeseen kuitenkin hyvin. Jääkaapin takia keittiö jatkuu nyt aiempaa pidemmälle huoneen peräseinällä. Nurkkaan jäi tilaa vaikkapa lehtikorille. Mielestäni aivan ikkunaseinään asti jatkunut keittiö olisi ollut liian massiivinen tilaan ja tukkinut huonetta liikaa.

Jotta keittiön ilme olisi kevyt, jätettiin yläkaapit lyhyeltä seinältä kokonaan pois. Näin myös näkymä eteisestä olohuone/keittiöön jäi avaraksi. Seinävalaisimet hanan molemmin puolin tuovat ilmettä yläkaapittomalle seinälle. Pikkujuttu, mutta tekee keittiön ilmeelle paljon.  Samoin kuin se, että astianpesukone on integroitu oven taakse. Ja ehkä sekin, että käytävällä olevan kaapin ovet vaihdettiin uusiin kiiltovalkoisiin. Kiiltävä pinta heijastaa kauniisti valoa eteiseen.

Keveyttä haettiin myös valkoisella. Yläkaapit, välitilan laatta ja taso ovat valkoiset. Rinnalle valittiin skarppia mustaa. Mustavalkoinen keittiö taisi olla äitini mielessä heti aluksi, joten sitä sitten tuli. Tykkään itsekin kovasti! Kokovalkoinen keittiö olisi ollut varma, mutta vähän pliisu valinta. Kokomusta taas liian hallitseva. Puulattian takia ei taas haluttu kilpailevaa puukuviota keittiökalusteisiin.

Keittiö on samassa tilassa olohuoneen kanssa, mutta se rajattiin omaksi alueekseen maalaamalla kaapistoseinät turkoosilla (Tikkurila V442). Väri poimittiin eteisen geometrisestä tapetista (Boråstapeter). Kaikki asunnon seinät on muutoin maalattu puhtaalla vaalealla harmaalla (Tikkurila F449). Makuuhuoneen yksi seinä tapetoitiin. Kukkakuvioidussa tapetissa on mielestäni kauniita murrettuja sävyjä (K-rauta/Eco Earth). Kameralla kuvio ei nouse esille oikein, mutta livenä tapetti on ihana!

Se harmaa parkettikin löytyi Parlan mallistosta (Tammi Oak Harmony mattapintaisena). Sopivanhintaisia vaihtoehtoja ei ollut kauheasti tarjolla. Harmaa sävy lattiassa sopii kauniisti yhteen seinämaalin kanssa. Tavallinen kellertävä tammiparketti olisi kääntänyt maalisävyä mielestäni liian lämpimään suuntaan. Nyt vaikutelma on viileän raikas....
More pictures of my project.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION