Keittiövalinta

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Nyt on uuden kodin keittiön tilaus tarkistusmittausta vaille valmis. Uskallankohan jo sanoa, että päädyimme Kvikin Tinta-keittiöön. Valinta ei ollut ihan helppo. Tuntui, että pari viikkoa meni keittiökaupoissa ravatessa.

Vaakakupissa painoi eniten hinta ja laatumielikuvat. Kompromisseja piti tehdä, jotta saimme kaiken haluamamme. Etsin vetimetöntä keittiötä, jossa olisi runsaasti laatikkotilaa ja korkeiden kaappien sisälle halusin 80 senttiä leveän aamiaiskaapin. Lisäksi tietysti materiaalien piti miellyttää silmää. Ai niin, ja olihan meillä budjettikin, jossa piti pysyä.

Yhdeltä toimittajalta olisin saanut vetimettömän keittiön, mutta joutunut tinkimään leveästä aamiaiskaapista ja saanut tilalle kaksi kapeaa korkeaa kaappia. Toisella hinta nousi korkeammaksi, vaikka laadussa en huomannut suurta eroa. Ja niin edelleen.

Kvik ei ollut halvin, mutta kaukana kalleimmasta. Sen materiaalit miellyttivät eniten silmääni, joten annoin korkeissa kaapeissa periksi vetimettömyydelle. Niihin tulee listamaiset vetimet aivan oven yläreunaan, koska Tintasta ei löytynyt mitoiltaan sopivaa kaappia. Tykästyin kuitenkin muutoin Tintan kehysmäiseen lookkiin. Ovien päällä on muutaman sentin alumiininen lista, joka tuo näköä muutoin valkoiseen keittiöön.

Myös kotona näytettiin Kvikille peukkua, joten tällä mennään! Sen verran iso päätös tämä oli, että ainakin yhdet yöunet menivät valintaa pohtiessa ja sen jälkeen ratkaisua epäillen. Uskon, että tulossa on ihana keittiö vuosiksi eteenpäin!

SketchUp-kuvat näyttävät hieman, mitä on luvassa. Vesipisteen seinä laatoitetaan kattoon asti kiiltävällä valkoisella 10x20-laatalla. Matalan yläkaapin viereen on tulossa Tolomeon Faretto-seinävalaisin (yksi toteutuva haaveeni!). Asunnon valkoinen laattalattia pysyy ennallaan, muut seinät vaalataan Tikkurilan Paperi-sävyllä valkoiseksi.

Kuva Kvikin Pinterest-sivu....
My plan for the new kitchen. Let's hope it looks awesome!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION