26. toukokuuta 2012

Tampereen sisustussuunnistus

9 comments
Minua pyydettiin tekemään postaus Tampereen sisustuskaupoista. Tässä nyt keskustan kauppojen saldoa. Kaikki kaupat ovat ihan kävelymatkan päässä toisistaan, koska Tampereen keskusta on aika pieni. Toivottavasti näistä on teille iloa!

Jos joku turkulainen bloggari innostuu tekemään sisustuskartan Turusta, olisin oikein mielissäni. Vietän Turussa kesä-elokuun ja minulla on luultavimmin iltaisin aikaa tutkailla myös kaupungin sisustuskauppojen tarjontaa.

Nappailin päiväkävelyllä kuvat kauppojen julkisivuista. Toivottavasti viimeistään niiden avulla halukkaat löytävät kaupat. Liikkeiden nimet toimivat linkkeinä liikkeen sivuille, jos sellaiset ovat olemassa.


Hämeenpuistossa sijaitsee Sisustusliike ID. Kaupasta löytyy niin huonekaluja kuin piensisustustuotteita. Merkkeinä muun muassa Muuto, Design House Stockholm, Kartell ja niin edelleen.
Sisustus ID, Hämeenpuisto 14.


Samaisella puistokadulla sijaitsee myös Boknäsin liike.
Boknäs, Hämeenpuisto 27.Läheisellä Finlaysonin alueella on toki myös Finlaysonin tehtaanmyymälä, jossa aina tarjouseriä muun malliston lisäksi.
Finlaysonin tehtaanmyymälä, Kuninkaankatu 3.Keskustorille on jokin aikaa sitten tullut uusi sisustuskauppa Sisustus Lili. Harmikseni unohdin käydä kuvaamassa kaupan ulkoa, joten kuva on lainattu Lilin sivuilta. Lili myy muun muassa Sian tuotteita. Bonusta hienoista mustista seinistä liikkeen sisällä.
Sisustus Lili, Keskustori 7.Keskustorilta kohti Laukontoria laskeuduttaessa vastaan tulee pieni Keittiöelämää kauppa, jossa myydään paitsi keittiön pientavaraa myös elintarvikkeita.
Keittiöelämää, Aleksis Kiven katu 13.Laukontorin kulmassa sijaitsee Sisustusliike Kantriina. Liike pursuaa romanttisia sisustustavaroita ja pieniä aarteita. Yksi kauneimmista sisustusliikkeistä Tampereella minun mielestäni. Tuotemerkeistä edustettuina ainakin Riviera Maison.
Sisustusliike Kantriina, Laukontori 6.Aivan hotelli Ilveksen ja kauppakeskus Koskikeskuksen läheisyydessä sijaitsee Taito Shop, jossa myydään käsintehtyjä tuotteita pieniltä merkeiltä sekä ainakin kankaita ja lankoja.
Pirkanmaan Taito Shop, Hatanpään valtatie 4.


Korttelin toisella laidalla Aleksanterinkadulla on oikea sisustusliikkeiden keskittymä. Melkein vierekkäin sijaitsevat Sisustusliike Vaalea Huone, joka myy paljon maalaisromanttista tyyliä edustavia tuotteita, ja Design Boulevard, josta löytää muun muassa Ferm Livingin ja Hayn tuotteita. Design Boulevard muuttaa heinäkuun aikana korttelin toiselle puolelle osoitteeseen Hatanpään valtatie 6.
Sisustusliike Vaalea Huone, Aleksanterinkatu 30.
Design Boulevard, Aleksanterinkatu 30.
Samalla Aleksanterinkadulla toisiaan vastapäätä sijaitsevat Keittiö ja kattaus, joka myy nimensä mukaisesti astioita ja keittiön pientavaraa (muun muassa Sagaform ja Villeroy & Boch), ja Surprise Me, joka myy piensisustustavaroita sieltä lystikkäimmästä päästä.
Keittiö ja kattaus, Aleksanterinkatu 28.
Surprise Me, Aleksanterinkatu 31.


Edelleen Aleksanterinkadulla sijaitsee myös Villa Harmonie, josta löytää romanttista tyyliä, uusvanhoja tuotteita ja pehmeitä värisävyjä.
Villa Harmonie, Aleksanterinkatu 29.


Aleksanterinkadun sivukadulla sijaitsee puolestaan Dekostra, joka mainostaa itseään ekologisena huonekalu- ja sisustuskauppana.
Dekostra, Verkatehtaankatu 8.


Edit. Dekostran nimi korjattu oikein. Olin sen epähuomiossa kirjoittanut c:llä. Kiitos siskolle tarkkaavaisuudesta.
...
I was asked to do a little presentation of the interior design stores here in Tampere. Here are the ones close to the city center.

Jätä kommenttisi!

 1. Jee! Kiitos, tästä on varmasti hyötyä! Itse asiassa olen miettinyt samaa, kukahan tekisi Turku-shoppailusta postauksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Pitää varmaan heittää haaste jollekin kollegalle Turussa.

   Poista
 2. Suurkiitos sulle! Olen tuskissani yrittänyt etsiä itselleni viimeistä työssäoppimispaikkaa Tampereelta. Tulen itse Raahesta, joten en niinkään tunne Tampereen tarjontaa. Huomenna pääsee soittelemaan! :)

  Emilia
  http://iivblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kiva, että näistä on apua. Sen tiedän, että tilanne on muuttunut viime keväästä ja tuo Decostra ja Villa Harmonie ovat lopettaneet ja Design Boulevard on tosiaan muuttanut korttelin toiselle puolelle Hatanpään valtatielle. Toivottavasti tärppää harjoittelupaikan kanssa. :)

   Poista
  2. Hahaa, ja edelleen siis Dekostra k:lla ei c:llä! :D Toistan virheitäni.

   Poista
 3. Hyvä listaus ja kivat kuvat kaikista kaupoista. Olen itsekin tehnyt sisustuskauppalistauksia nettikaupoista. Turun sisustuskaupat tai Helsingin sisustuskaupat voisi olla hyvä aihe blogipostaukselle. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kari! Yritin houkutella Helsingissä ja Turussa asuvia blogikollegoja tekemään vastaavan postauksen, mutta en tainnut saada ketään suostumaan. Onhan näissä vähän duunia. :)

   Poista
 4. Kiitos sulle näistä vinkeistä, olen just Tampereella ja lähden shoppailemaan sun opastuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Toivottavasti vinkeistä oli apua! Pari kauppaa on kyllä näistä jo lopettanut tai muuttanut. Toivottavasti et kauheasti juossut turhaan paikasta paikkaan.

   Poista

Kurkista Instagramiin

© Sisätiloissa. Design by FCD.