Satumaiset alelöydöt

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pientä täydennystä kokoelmaan, vaikka olenkin yrittänyt karttaa aleja turhat heräteostokset välttääkseni. Sarja on - yllätys, yllätys - Satumetsä. Nyt mukeja ja leipälautasia on riittämiin, kuusi kumpaakin. Sarjan kulhot ovat niin isoja, että ne ovat palvelleet tarjoilukulhoina. Muroja tai jukurttia niihin mahtuisi vähän liikaa kerralla.

Törmäsin alessa ensi kertaa isoihin Satumetsä lautasiin. Yksi lähti mukaan. Kokonsa puolesta siitä tulee tarjoilulautanen, mutta kun rakentelin asetelmaa kuvausta varten, tajusin, että lautasen voisi nostaa myös taiteeksi seinälle.

Silloin tällöin sisustuskuvissa törmää kauniisiin lautasasetelmiin nimen omaan seinätauluina. Kivaa käyttöä eripari lautasille, jos ne vain tyylillisesti sopivat yhteen. Astiahaaveet eivät toki lopu tämän keräilyn päättymiseen. Olisi ihana saada vihreiden 24h -astioiden (lähinnä isojen lautasten ja kulhojen) kaveriksi saman sarjan valkoisia lautasia. Sitten olisi mitä yhdistellä erilaisiin kattauksiin.

Syksyllä tiedossa on myös lasien ja mukien inventaario. Nyt niitä taitaa löytyä yksi kaapillinen ja käytössä on muutamat suosikit. Ostoslistalla on myös juomakannu. Olen iskenyt silmäni Ultima Thulen kannuun. Sen hieman kömpelö muotoilu ja lasin kaunis, uurteinen pinta ihastuttavat.


...
My only sale finds to complete my Iittala's Satumetsä collection. I saw the first time these enormous plates (the one in the back) and couldn't help but to buy one. I will use it as a serving plate (it's really that big).

2 kommenttia:

  1. Ihana lautanen, niin kauniit värit ja suloinen kuvitus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Tuo väriä kattauksiin. :)

      Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION