DIY: Tyynyjen värjäys

maanantai 9. syyskuuta 2013

Ostin vahingossa vääränväriset pellavatyynynpäälliset viikonloppuna. Alekorit sokaisevat ajattelun, selitän itselleni. Menetys ei olisi ollut suuri, muutaman euron, mutta mieleeni tuli kokeilla pesukonevärjäystä. Kun vielä vaatehuoneessa roikkui haalistunut trenssitakki, tartuin toimeen.

Väripesun ja tavallisen pesun jälkeen minulla oli käsissäni kaksi uutta mustaa tyynynpäällistä ja yksi (jälleen) musta trenssitakki. Minulla oli käytössä Nitor-väri, mutta merkkejä ja tuotteita värjäykseen on muitakin. Väripussi maksoin noin 8 euroa. Kovin paljon helpommaksi nämä diy-hommat eivät voi mennä.

Lopputulos on mahtava! En osannut arvata, että tyynyjen ompelulanka jäisi valkoiseksi (sen täytyy siis olla tekokuitua), mutta sattuma oli onnekas. Nyt mustat tyynyt sujahtavat hyvin valkomustaan petaukseen. Ja sainpa lisää ryppyisyyttä sänkyyn näillä täyspellavaisilla tyynyillä.

Lupaan pyhästi päästä pois makkarista seuraavassa postauksessa. Jostain syystä tämä huone on inspiroinut minua ensimmäisenä kotiinpaluun jälkeen.

PS. Syys-lokakuun kalenterisivut ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa. Löydät ne tuttuun tapaan täältä....
I tried a diy-project that got started from two wrong-coloured linen pillow covers. I tested the washing machine dying to them and here is the result: two perfectly fitting black pillow covers that match with other textiles in our bedroom. This is as easy as it gets.

4 kommenttia:

 1. No onnistuivatpa ne hienosti ja antavat kivaa kontrastia makkariin :)
  /Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siru! Kannatti kokeilla tällaistakin.

   Poista
 2. Hienot! Minusta nuo valkoiseksi jääneet langat sopii hyvin tyyny ilmeeseen :). Värjäys on tosiaan näppärä keino uudistaa tekstiilejä, olen kaikenlaista värjäillyt itsekin. Siinä on aina se jännitysmomentti miten onnistuu, mutta jos ottaa riskin niin voi tulla hyväkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tässä mentiin tosiaan ihan ummikkona! Yllätyksellinen lopputulos oli onneksi hyvä.

   Poista

BLOG DESIGN BY ADORATION