Minun sisustustyylini

lauantai 2. marraskuuta 2013

Esmeralda heitti minulle jokin aika sitten haasteen, jossa minun pitää kuvin ja sanoin kertoa omasta sisustustyylistäni. Toteutus on vähän venynyt, koska halusin päästä julkisivuremontista eroon.

Noh, ensinnäkin tämänhetkinen sisustus on kahden ihmisen kompromissi. Tähän asuntoon tuli ensimmäistä kertaa kahden ihmisen tavarat eri osoitteista ja niitä on sitten soviteltu yhteen. Aivan uusia ostoksia tänne tehtiin todella vähän.
Toki meidän perheessä minä olen se, joka on kiinnostunut sisustamisesta ja keksin kotiin uusia toteutettavia juttuja. Mutta on miehelläkin sanansa sanottavana. Tämä näin pohjustuksena.


Millainen on sitten minun sisustustyylini tällä hetkellä?

Ensimmäisenä sanoisin selkeä. Pidän vaaleasta pohjasta, jolle on hyvä heitellä väriä harkitusti. Lempivärini harmaa, oranssi, musta ja vihreä ovat näkyvä osa sisustusta aktiivisissa huoneissa: eteisessä, keittiössä ja olohuoneessa. Makuuhuone taas on utuinen ja lämmin violetin ja murrettujen sävyjensä takia.


Selkeydellä tarkoitan vaalean päävärityksen lisäksi sitä, etten pidä pikkuesineistä tai täyteen sisustetuista huoneista. Saatan kyllä ihailla niitä (varsinkin amerikkalaisissa sisustusohjelmissa), mutta kotona nautin siitä, että valituilla esineillä on tilaa ympärillään niin seinällä kuin lattiallakin. Runsautta vaalin lähinnä sängyn petauksessa.

Selkeys tarkoittaa minulle eri asiaa kuin pelkistetty. En pidä kotiamme pelkistettynä. Ehkä tähän vaikuttavat värit ja erilaiset tekstuurit. Sisustustyyliini kuuluu kerrostaminen niin värien, erilaisten tyylien kuin konkreettisesti tyynyjen kasaamisen muodossa.


Huomaan myös, että meillä kalusteet ovat linjoiltaan selkeitä. Tätä rikkovat sopivasti muun muassa koristekuvioidut ruokapöydän tuolit ja kirjahyllyn vetonupit. Voisin siis sanoa, että sisustustyyliini kuuluu vastakohtien ja yhden tyylin rikkominen.

Aika vaikeaa tämä oma sisustustyylin erittely. Tämä sekamelska tuntuu onneksi kodikkaalta. Ainahan sitä tekisi mieli muuttaa milloin mitäkin nurkkaa, mutta kyllä tämänkin kokonaisuuden kanssa voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Näyttää meiltä.

...
Esmeralda asked me to tell about my style in interior design. Ouh! It was hard to do in Finnish so sorry, this one is only for my Finnish speaking readers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BLOG DESIGN BY ADORATION